Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Es presenten a Ple les noves ordenances fiscals amb un increment mig del 3'5 per...
Es presenten a Ple les noves ordenances fiscals amb un increment mig del 3'5 percent

Es presenten a Ple les noves ordenances fiscals amb un increment mig del 3'5 percent

27 d'octubre de 2003 a les 0:00

L’equip de govern presentarà al proper ple municipal del dijous 30 d’octubre la modificació de les ordenances fiscals per l’exercici del 2004. Una modificació que afecta especialment alguns aspectes del IBI i marcada per un increment del 3’5 percent en la majoria de taxes municipals.

L’alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, anunciava aquest increment de les ordenances en torn del 3’5 percent , atenent a la pujada prevista del IPC. La primera de les modificacions que afecten al IBI fa referència a una bonificació del 30 percent que beneficia a les famílies nombroses que habiten vivendes amb un valor cadastral d’un màxim de 30.000€.

Els promotors de vivenda que no venguin l’habitatge nou de construcció en un període de 3 anys, veuran reduïda la bonificació del 90 percent del IBI que tenien fins ara fins al 50 percent . I la tercera modificació del IBI permet declarar exempts del seu pagament als Centres d’Atenció Primària. Això permetrà, en paraules de l’alcalde, "negociar amb la Generalitat una inversió en la millora i increment del serveis sanitaris de la ciutat".

Una altra mesura aprovada per l’equip de govern permetrà que tots els majors de 65 anys amb uns ingressos màxims de fins 540€ mensuals tinguin accés gratuït a les instal·lacions municipals de Can Xarau, tant a la piscina com al gimnàs. Els que superin els 540€ obtindran una reducció del 50 percent en les quotes.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Serveis Generals, Santiago Cayuela, explicava que la pujada del 3’5 percent de les ordenances no afectarà a totes per igual, ja que en queden exemptes el IAE i l’impost en el increment dels terrenys urbans. En canvi les taxes dels mercats municipals pujaran un 20 percent a Serraparera i un 10 percent a Fontetes després d'haver-se negociat i pactat amb els propietaris de les parades, ateses diverses necessitats de reformes.

Sobre la nova situació creada per la supressió de l’impost del IAE en totes aquelles empreses que facturen per sota del milió d’euros anuals, Santiago Cayuela reconeix que "el Ministeri d’Hisenda continua sense facilitar les dades que permetin a l’Ajuntament conèixer amb exactitud amb quins ingressos es poden comptar per aquest concepte. Aquesta situació suposa una traba important a l'hora de confeccionar els pressupostos".

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va recomanar als municipis la creació d’una taxa d’escombraries. L’alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, creu que aquesta taxa s’ha de crear, però no es farà aquest exercici, "ja que primer s’ha de dialogar amb els agents socials i econòmics i informar degudament a la població".