Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Espectacular Aplec de la Sardana

15 de març de 2023 a les 13:58

L’Agrupació Cultural Sardanista considera que la celebració de l’Aplec 2023 ha estat espectacular, tant per la participació dels balladors com per la qualitat musical de les formacions participants: l’Orquestra Montgrins al concert i les cobles Marinada, Jovenívola de Sabadell i Sant Jordi Ciutat de Barcelona a la ballada del pavelló.

El  concert previ a l’Aplec, que arribava a l’edició 48, va tenir dues parts: una inicial amb un recorregut per diversos estils de música internacional i una segona part dedicada a músiques populars catalanes, entre elles algunes de les sardanes més clàssiques. Des de l’Agrupació Sardanista subratllen “la interpretació d'una selecció d'obligades, d'alguns instruments, com és el cas del flabiol, les tenores i les trompetes, entre d'altres”.

Pel que fa a la ballada de diumenge, celebrada al pavelló Paco Arpide-Can Xarau, l’entitat la defineix com “espectacular”, amb un gran ambient festiu i destaca que les 22 peces seleccionades van ser “un encert, encara que l'acústica del pavelló no és la més adequada per a la música.

La colla Cerdanyola 2023 va guanyar el concurs de colles improvisades, ballant la peça Sardanistes de Mollet", de Josep Tudela, interpretada per la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Les colles que hi van participar van ser la Xarau, colla Serraparera, Pomell Dansaire, De tot arreu,Patxoca i la guanyadora Cerdanyola 2023.

Galeria d'imatges