Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Esperança Castell mostra el seu itinerari poètic i vital a ‘El dring del sentit’
Esperança Castell mostra el seu itinerari poètic i vital a ‘El dring del sentit’

Esperança Castell mostra el seu itinerari poètic i vital a ‘El dring del sentit’

13 de setembre de 2023 a les 11:29

La poeta de Cerdanyola Esperança Castell presentarà el 29 de setembre el seu últim recull llibre, “El dring del sentit. Itinerari poètic i vital”, al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) en un acte organitzat per l’associació cultural Vespres Literaris.

L’entitat apunta que Esperança Castell incorpora al seu últim llibre “tota una trajectòria vital d’experiències i opinions que aniran bastint la recreació literària del seu propi jo”. Es tracta d’un “jo poètic que anirà creixent a partir de cada instant vital i de cada mirada transparent i despullada del seu món interior, on vida i obra s’intueixen i es juxtaposen”.

Al pròleg d’El dring del sentit, Mònica Miró manifesta que Castell cus al llibre “una trama per restablir vincles, perquè dialoguin el racional i l’irracional, l’exterior i l’interior, l’individu i la col·lectivitat, la seva professió i la seva vida familiar, l’ésser humà i el paisatge, la natura i la cultura, la raó lògica, la raó poètica i la raó psicoanalítica”. Miró, també poeta, defensa que la cerdanyolenca manté “una exploració endintre, un camí d’autoconeixement ja que “qui troba el dring del sentit, viu conscientment i plenament”.

La presentació d’El dring del sentit comptarà amb la presencia d’Esperança Castell, la introducció a càrrec de Joan Francesc Sánchez, membre de Vespres Literaris, i la participació de l’escriptora Marta Pérez Sierra. L’acte tindrà lloc al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) a les 18.00 hores.

Esperança Castell

 

Metge de professió, Esperança Castell viu a Cerdanyola des de 1974 i va arribar a la seva vocació literària com un fruit tardà d´una vida dedicada a les persones. Als 55 anys començar a formar-se a l’Escola d Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat cinc libres individuals de poesia -Negre i fil (2011), Flames a la fosca (2013), Arrels a la roca (2016), Blau Argila (2016) i Mig pa i una flor (2020)- i tres en col·laboració amb d’altres poetes – Trencadís (2015), Cadències (2015) i En l’angle de la tarda (2015). Actualment compagina les dues activitats: la literària i la de psicoanalista en la pràctica privada.