Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Esquerra Republicana aposta per un pacte amb ICV/EA, CiU i el PAS
Esquerra Republicana aposta per un pacte amb ICV/EA, CiU i el PAS

Esquerra Republicana aposta per un pacte amb ICV/EA, CiU i el PAS

28 de maig de 2003 a les 0:00

La cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Montserrat Puig, planteja la seva aposta per un pacte de govern a l'Ajuntament de Cerdanyola amb Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) i Convregència i Unió (CiU) i al qual també s'hi podria incorporar Participació Activa i Social (PAS).

Segons Puig, el resultat de les eleccions municipals de diumenge demostra que "la ciutat vol un canvi de govern i els resultats permeten fer aquest canvi". Puig considera que amb aquest canvi l'alcaldia de Cerdanyola hauria de recaure en el cap de llista d'ICV/EA, Toni Morral, ja que és el candidat de la llista més votada entre les formacions polítiques que entrarien en aquest pacte.

La cap de llista d'ERC afirma haver rebutjat el pacte que els hauria ofert el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i al que, a més d'incorporar la formació republicana també volien incloure a Convergència i Unió (CiU).

Montserrat Puig fa un balanç molt positiu dels resultats dels comicis locals de diumenge en què van complir l'objectiu de tornar al Consistori de Cerdanyola amb dos regidors després d'haver declinat la possibilitat de fer una llista àmplia d'esquerres a la població per provar la seva froça electoral a la ciutat.

La cap de llista d'ERC també considera molt positiva la pèrdua de la majoria absoluta del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), "que no ens esperàvem", l'increment de representació d'ICV/EA i l'entrada al Consistori del PAS, tot i que lamenta que el Partt Popular (PP) no hagi perdut vots a la ciutat.