Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Eurecat presenta al Foro Transfiere aliances per generar ecosistemes d’innovació...
Eurecat presenta al Foro Transfiere aliances per generar ecosistemes d’innovació arrelats al territori Battech, recerca en bateries, és un dels nous puntals d'Eurecat (Foto Eurecat)

Eurecat presenta al Foro Transfiere aliances per generar ecosistemes d’innovació arrelats al territori

16 de febrer de 2023 a les 12:04

El centre tecnològic Eurecat presenta al Foro Transfiere de Màlaga resultats de la recerca en els àmbits de la salut, la indústria, el medi ambient i l’agroalimentació

Eurecat participa aquesta setmana al Foro Transfiere, on comparteix amb altres agents de recerca i innovació els models de creació d’aliances estratègiques per generar ecosistemes d’innovació i hi dona a conèixer resultats de la seva recerca en els àmbits de la salut, la indústria, el medi ambient i l’agroalimentació i que, fruit del seu model propi de valorització, estan en vies de comercialització.

Segons subratlla el director general Corporatiu i d'Operacions del centre tecnològic cerdanyolenc, Xavier López, Eurecat impulsa i realitza, entre d’altres activitats generadores d’impacte, més de 450 accions formatives a l’any i lidera o coordina aliances estratègiques amb altres agents “que acaben creant ecosistemes d'innovació al nostre territori, que estan al servei de diferents sectors i tenen un notable impacte en la societat”.

Des d’Eurecat apunten que aquest és el cas per exemple de Battech, que consideren un “centre de referència en R+D+I en bateries del sud d’Europa” i que disposa d’infraestructures tecnològiques compartides i ofereix serveis per als sectors de la mobilitat, la sanitat i l’agricultura.

Al fòrum malagueny, Xavier López ha destacat l’activitat formativa d’Eurecat com “d’alta especialització” i com “una contribució més que fem a la societat del coneixement, amb alumnes en actiu que posen en pràctica les innovacions que han après als cursos en els seus llocs de treball i la preparació dels futurs professionals de la indústria”.

En aquest sentit, a Eurecat consideren que els centres tecnològics disposen d’infraestructures tecnològiques clau on les empreses poden utilitzar tecnologies “que encara no estan madures per anticipar-se al mercat, fer front a reptes complexos de manera col·laborativa i formar als seus professionals”. El director general Corporatiu del centre cerdanyolenc ressalta “la contribució positiva d'Eurecat en les iniciatives per al foment de la competitivitat empresarial i el benestar de la societat a través de l’R+D+I”.

En l’àmbit de l’agroalimentació, Eurecat explica al Foro Transfiere la plataforma AriaPne per a la validació d’ingredients i nutracèutics, que permet identificar les seves potencials activitats biològiques per a la indústria alimentària. També es presenta un nou potenciador de sabor salat saludable que és el resultat del projecte Salt4Health.

Pel que fa als sectors industrial i medi ambiental, Eurecat mostra les solucions desenvolupades de l’aplicació col·laborativa NasApp, que genera mapes de males olors per ajudar a combatre episodis de contaminació odorífera i el catalitzador bimetàl·lic desenvolupat per a la deshidrogenació d’alcans.

Finalment, en l’àmbit de la salut destaca un nou dispositiu portàtil creat per realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i dues plataformes de telemedicina i teleassistència basades en l’Internet de les Coses. Per al monitoratge remot de l’estat de salut dels pacients, Eurecat presenta eKenku. I mostra el funcionament d’eKauri per al seguiment d’hàbits, rutines i de la salut de gent gran o persones dependents en la seva vida diària a casa.