Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Eurecat presenta innovacions amb materials compòsits per a la transició energèti...
Eurecat presenta innovacions amb materials compòsits per a la transició energètica de l'automoció i l'aeronàutica

Eurecat presenta innovacions amb materials compòsits per a la transició energètica de l'automoció i l'aeronàutica

21 de març de 2024 a les 9:29

El centre tecnològic Eurecat Cerdanyola ha mostrat a la fira JEC World, a París, innovacions per a la fabricació sostenible d'estructures lleugeres en compòsit per a la transició energètica en sectors com l'aeronàutic, l'automoció i l'esport.

Per al seu desenvolupament, s'han utilitzat diferents tecnologies de fabricació com RTM (de l'anglès Resin transfer molding), infusió, termocompressió o pultrusió. La directora de Desenvolupament Tecnològic a l'Àrea Industrial d'Eurecat, María Eugenia Rodríguez, indica que això permet “una fabricació eficient fora d'autoclau, reduint el consum energètic i augmentant la cadència productiva de manera important”.

La responsable de Desenvolupament de Negoci d'Indústria Manufacturera d'Eurecat, Eva Fité, apunta que en aquests projectes d'innovació “s'ha buscat un desenvolupament sostenible i eficient des del punt de vista del disseny, la selecció dels materials i la fabricació, així com la recuperació i la valorització al final de la seva vida útil”.

En el marc de la fira, Eurecat també ha presentat solucions integrades d'electrònica impresa en peça estructural per obtenir peces funcionals i lleugeres en compòsit termoplàstic i termoestable, mitjançant compositrònica. Rodríguez explica que es tracta d’una tecnologia que “fa possible reduir el pes de components i grans estructures, i disminuir els costos en els processos d'acoblament amb la introducció de sensors durant la fabricació del compòsit”.