Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Esports

  • Portada
  • Esports
  • Evasion TV Play, la primera plataforma de streaming en esports outdoor, neix amb...
Evasion TV Play, la primera plataforma de streaming en esports outdoor, neix amb participació cerdanyolenca Imatge de portada del web Evasiontv.es

Evasion TV Play, la primera plataforma de streaming en esports outdoor, neix amb participació cerdanyolenca

16 de febrer de 2024 a les 9:10

Evasion TV Play, la primera plataforma digital en streaming d’esports outdoor del país, neix aquest 20 de febrer amb l’impuls de La Llucana, empresa audiovisual creada pel cerdanyolenc Jordi Castañé. Evasion TV Play s’especialitzarà en programes i transmissions en directe de les competicions més destacades del trail i el ciclisme outdoor, la primera de les quals serà, a partir del 22, la Transgrancanaria.

L’empresa audiovisual La Llucana, especialitzada des de fa més d’una dècada en live streaming amb treballs realitzats per canals com Teledeporte o mitjans com TV3 o A punt, i la productora Artic Outdoor, que realitza programes sobre tots aquells esports que es practiquen en contacte directe amb la natura, com Temps d’Aventura, a TV3, uneixen forces per a la creació d’una nova plataforma per fer el seguiment d’aquestes disciplines, que serà visible des del 20 de febrer: Evasion TV Play.

El cerdanyolenc Jordi Castañé, CEO de La Llucana, explica que Evasion TV Play emetrà cada dijous un programa, presentat per Albert Jorquera, dedicat a l’esport outdoor informant de les principals competicions d’aquestes disciplines, especialment del món del trail i del ciclisme, ja sigui gravel, mountain bike o carretera. Castañé apunta que la primera emissió del programa, el 22 de febrer, es farà des de Maspalomas, a les illes Canàries, perquè les primeres retransmissions en directe, a les que es dedicaran els caps de setmana de la plataforma, seran les de l’edició 25 de la Transgrancanaria, considerada una de les carreres d’ultradistància més importants del món, que comptarà enguany amb 4.100 participants arribats des de 74 països dels cinc continents. Evasion TV Play retransmetrà en viu les curses Classic (126 km) i Marathon (46 km) d’aquesta competició de trail running.

Veu i visibilitat per a esports que no tenen aquesta finestra als mitjans

Castañé destaca que l’objectiu és obrir una finestra mediàtica per al món del trail, cosa que considera que ara no passa, i donar així veu i visibilitat al món dels esports outdoor ja que han constatat la necessitat dels aficionats de poder seguir les competicions des dels seus dispositius, en directe i amb més comunitat i interacció que mai. Per exemple, en les retransmissions en directe es podrà fer un seguiment dels corredors amb un mapa de geolocalització per GPS.

En aquest sentit, els impulsors de la plataforma subratllen que ja compten amb la confianá de les competicions més destacades d’aquestes disciplines com l’Andalucía Bike Race, la Quebrantahuesos, el Salomon Ultrapirineu, els campionats d’Espanya de Trail -que enguany es disputaran a Múrcia-, la Chamorro Skyrace, l’Asics Penyagolosa Trails, el Zegama Aizkorri -on ja ha confirmat participació una de les estrelles d’aquests esports, i estretament vinculat amb Cerdanyola, com és Kilian Jornet- o la Gorbeia Suzien, entre d’altres.

Evasion TV Play serà d’accès lliure a través del web evasiontv.es, i els usuaris podran participar en concursos online amb descomptes de marques punteres dels esports outdoor.