Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Expectació mediàtica sobre les negociacions de pactes a Cerdanyola
Expectació mediàtica sobre les negociacions de pactes a Cerdanyola

Expectació mediàtica sobre les negociacions de pactes a Cerdanyola

4 de juny de 2003 a les 0:00

El candidat a l’alcaldia d’Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA), Toni Morral, s’entrevista avui amb la direcció nacional d’Iniciativa per informar sobre la negociació de pactes a Cerdanyola, una reunió que ha fet que diversos mitjans de comunicació catalans facin referència en la jornada d’avui a pressions per part de la direcció nacional d’Iniciativa per a que la candidatura local no pacti amb Convergència i Unió (CiU) a Cerdanyola. No obstant això, aquesta informació remarca que, per a ICV, el pacte amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ve condicionat perquè Toni Morral obtingui l’alcaldia de la ciutat. Els rotatius nacionals també afirmen que la direcció nacional del PSC adverteix de les possibles conseqüències per als ecosocialistes en altres institucions si Iniciativa fa un pacte que deixa fora els socialistes del govern municipal de Cerdanyola.

Així, El Periódico de Catalunya afirma que el president nacional d’ICV, Joan Saura, ha reiterat el rebuig a governar a Cerdanyola amb el suport de CiU. Segons aquesta informació, l’objectiu de la direcció nacional d’Iniciativa és aconseguir un pacte amb PSC i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que doni l’alcaldia a Morral i en què el PSC es desmarqui del projecte urbanístic del Centre Direccional.

Segons aquesta informació, el primer secretari del PSC, José Montilla, ha rebutjat contundentment la cessió de l’alcaldia de Cerdanyola a Iniciativa i insta els ecosocialistes a fer realitat el discurs d’esquerres i progressista.

El diari El País també comenta aquesta situació en la seva edició d’avui i s’assegura que la candidatura d’ICV/EA a Cerdanyola té molt clar que la disciplina de partit té un límit i que no es vol pactar a Cerdanyola amb el PSC. Segons aquest rotatiu, des de la seu central del PSC s’afirma que si els socialistes perden l’alcaldia de Cerdanyola, això tindria greus repercussions per ICV.

També el diari Avui fa referència al que anomenen el tensament de la negociació a Cerdanyola per part d’Iniciativa. El diari assegura que des del PSC no es descarta castigar els ecosocialistes deixant-los fora del govern del govern de la Diputació de Barcelona si finalment hi ha un pacte que deixés al PSC a l’oposició a Cerdanyola. Els socialistes, així, podrien governar la Diputació amb CiU i ERC. Per la seva banda, aquest diari cita fonts d’Iniciativa segons les quals les filtracions d’un pacte tripartit a Cerdanyola entre ICV/EA, CiU i ERC són interessades en mostrar als socialistes com a víctimes ja que igual es podria donar un acord a tres bandes entre PSC, CiU i ERC.

Els mitjans de comunicació també fan referència a les declaracions realitzades ahir pel secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, qui no descartava la possibilitat del pacte amb Iniciativa a Cerdanyola. Duran Lleida manifesta això sí que la prioritat per a la federació nacionalista són els pactes amb forces nacionalistes, i en especial amb ERC.