Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Exposició de Joan Vila-Puig: 30 anys de paisatges de Bellaterra
Exposició de Joan Vila-Puig: 30 anys de paisatges de Bellaterra

Exposició de Joan Vila-Puig: 30 anys de paisatges de Bellaterra

10 de setembre de 2002 a les 0:00

El Saló Modernista i la Sala d’Exposicions de Caixa Sabadell mostraran fins el 17 de novembre una antologia d’obres del pintor Joan Vila-Puig, considerat un dels paisatgistes més destacats de l’art català del segle XX i resident durant 27 anys al barri de Bellaterra, tema habitual de l’obra de l’artista i on el pintor tenia instal.lat el seu taller.
Segons indica l’historiador local Josep Maria Romero, Joan Vila-Puig, nascut a Sant Quirze del Vallès al 1890, va formar l’escola sabadellenca amb pintors de l’alçada d'Antoni Vila Arrufato Rafael Durancamps i va exposar per primer cop la seva obra a Granada al 1918. L’exposició de la Caixa Sabadell mostra l’evolució de la seva obra des d’aquests inicis influenciats pel modernisme passant per l’e`poca noucentista eb que va tenir major reconeixement públic -amb el seu nomenament com membre de la Real Academia de San Fernando o com president de l’Acadèmica de Belles Arts de Sabadell-, fins les pintures de la maduresa en què assumia les investigacions avantguardistes.
Joan Vila-Puig es va traslladar a viure a Bellaterra –on va morir als 72 anys al 1963- al 1936 a un edifici modernista obra de l’arquitecte Pelai Martínez, on l’artista instal.la el seu taller. El barri esdevé des d’aleshores motiu temàtic de l’obra del pintor amb escenes de la vida rural de les masies de Can Domènech, Can Miró, Ca n’Altayó o Can Planas.
La inauguració de l’exposició va comptar amb la presència de representants de les tres poblacions més vinculades amb l’artista: el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola, Jordi Mena, el regidor de Cultura de Sabadell, Joan Manau, i l’alcalde de Sant Quirze, Sebastià Ruiz.