Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Fantosfreak travessa l'equador competitiu amb films de 7 països i dos directors...
Fantosfreak travessa l'equador competitiu amb films de 7 països i dos directors presents

Fantosfreak travessa l'equador competitiu amb films de 7 països i dos directors presents

18 de juliol de 2018 a les 11:49

Dos dels directors dels 11 curtmetratges a concurs a la sessió d’avui del Fantosfreak presentaran aquesta nit les seves pel·lícules en persona: el mallorquí Guillem Dols, amb Psycho Kino, que obrirà les projeccions de la nit, i Nic Alderton amb 'Health, Wealth and Happiness'. A més, pel·lícules arribades del Japó, els Estats Units, França, una d'animació belga, Canadà i una espanyola amb Carlos Areces com a protagonista. Prèviament, l’actuació musical serà aquesta nit la dels ripolletencs Wild mamas.

El Festival de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola arriba avui a l’equador de projeccions de films a concurs. Aquesta tercera sessió del Fantosfreak torna a oferir una variada selecció de pel·lícules amb diversitat estilística, temàtica i de procedència.

La primera d’elles serà la catalana Psycho Kino, realitzada per Guillem Dols, autor mallorquí procedent del món del còmic. El curtmetratge narra la història de dos directors de pel·lícules snuff que s'enfronten a un rodatge problemàtic: un travessa una crisi creativa, i l'altre se sent culpable. L'únic que sembla afrontar la filmació amb optimisme i bon humor és la víctima. Dols assistirà a la projecció i presentarà personalment la pel·lícula, a l’igual que ho farà el britànic Nic Alderton, que l’any passat presentava Misdirection, un dels seus tres contes de la sèrie The Albion Tales, i enguany torna amb un altre de la saga, Health, wealth & hapiness, una pel·lícula en què un atracador troba la seva mitja taronja en una misteriosa dona que li ofereix tres desitjos a canvi de la seva ànima.

Del Regne Unit arriba un altre dels curts d’avui, Baghead, d’Alberto Corredor, una història de fantasmes. Kevin viu turmentat pel dolor i té preguntes que només els morts poden respondre. La seva recerca el porta a Baghead, una bruixa canviant de forma que pot canalitzar les morts d'una manera inusual.

França torna a oferir diverses pel·lícules a concurs en aquesta sessió de dimecres. Oculus malus sobre un científic boig que desenvolupa ulleres per observar petites criatures invisibles a simple vista. Aquestes criatures serien les responsables de les moltes preocupacions de la vida quotidiana. La pel·lícula té més directors que minuts: són 6 minuts de curtmetratge amb un equip de direcció format per 8 persones: Félix Benicourt, Maxime Blin, Mathieu Bouzard, Camille Bullet, Valentin Chotel, Adrien Kottelat, Quentin Masingarbe i Dorian Mouty. El segon curt francès de la nit serà The Warehouse, de Stephen Bigot. Mary ha desaparegut durant uns dies. Ës una jove marginal i això no facilita les coses  a l'equip de 3 policies que realitza la investigació.

També hi ha dues pel·lícules dels Estats Units. Third wheel, de Daniel Delpurgatorio, ha passat per una allau de festivals de cinema de terror i fantàstic que ja han esbrinat que és el que té Susan al seu armari. Perquè ens avisen que són més que esquelets. El segon curt arribat dels EEUU és We summoned a Demon, de Chris McInroy, una comèdia de terror sobre un dimoni que surt de les profunditats per castigar quan algú fa un encanteri, ritual o una poció incorrecta.

We Summoned A Demon - Teaser from Chris McInroy on Vimeo.

També de Nordamèrica és Cauchemar Capitoné, del canadenc Jean-Claude Leblanc, premiat, entre altres festivals, a un certamen andalús per la seva “'encertada barreja de subgèneres de terror, que inclou possessions, sobrenatural, gore, torture porn i oníric, fent servir d'efectes especials de gran factura però amb referència a la sèrie B".

La representant del cinema d’animació en la jornada d’avui arriba des de Bèlgica. Count your curses, de Lorène Yavo. En un poble on els éssers sobrenaturals formen part de la vida quotidiana, dos companys de pis s'enfronten a un problema recurrent: el seu esperit de casa va ser devorat per una criatura desconeguda durant la nit. Van camí de trobar un esperit de reemplaçament i una solució al seu problema de plagues.

Count Your Curses - Trailer from Lor Haine Yavo on Vimeo.

El director del Fantosfreak, Rafa Dengrà, ho va avisar: “la gent fliparà amb les pel·lícules que venen del Japó enguany”. Doncs avui teniu ocasió de flipar, freakísticament parlant. Serà amb Koala, king of the monsters, de Hikaru Tsukuda. Els terratrèmols passen sovint a Japó i el doctor Yamamoto està convençut que és senyal de l’existència d’una bèstia, un kaiju, que desperta, però ningú no ho creu. Finalment, apareix el kaiju. El nom és Koala!

I finalment un curt amb rostre popular al cinema espanyol i que dirigeix Julián Merino. The app és una aplicació que dicta als seus clients els passos a seguir per aconseguir la felicitat. Un matí, Benito (Carlos Areces), un home no gaire brillant s'aixeca en el seu loft de luxe amb la seva parella, una bella model nòrdica. En consultar l'aplicació, li indica que ha de tirar-se pel balcó. Hugo Silva també s’hi deixa veure.

TRAILER The App from Javier Díaz on Vimeo.

Julián Merino, el director, explica que la aplicació et treu la llibertat de decidir però et garanteix la felicitat perquè coneix perfectament l’usuari, que ha perdut totalment la intimitat, en el què és una crítica humorística a les noves tecnologies i les coses absurdes a les que ja ens han empentat.