Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Fernando Burgueño, nou director de la fàbrica d'Ercros a Cerdanyola
Fernando Burgueño, nou director de la fàbrica d'Ercros a Cerdanyola Fernando Burgueño i la fàbrica d'Ercros a Cerdanyola (Fotos Cedida, i Google Maps)

Fernando Burgueño, nou director de la fàbrica d'Ercros a Cerdanyola

22 de setembre de 2023 a les 12:34

Fernando Burgueño és el nou director de la fàbrica de l’empresa química Ercros a Cerdanyola, una planta que està centrada en la producció de compostos per emmotllar, material per fabricar productes elèctric, tapes de sanitaris o taps de productes de cosmètics, entre d’altres.

La fàbrica d'Ercros a Cerdanyola està integrada en la divisió de química intermèdia i la seva plantilla és de prop de 100 persones. El 2022 va assolir unes vendes de 25 milions d'euros, el 90% de les quals es va destinar a l'exportació. Aquesta fàbrica està centrada en la producció, a mida dels clients, de més de 250 tipus de compostos per emmotllar, un material termoestable que serveix per fabricar material elèctric (interruptors i endolls); tapes i seients de sanitaris, i accessoris per al lavabo; vaixelles i safates; taps per a la indústria cosmètica i de perfumeria; botons; boles de billar; etc.

Fernando Burgueño és llicenciat en Química per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i especialista en seguretat i prevenció de riscos. La seva incorporació a Ercros es va produir l'any 2000, quan va ser nomenat subdirector de la fàbrica d'Aragonesas Delsa de les Franqueses del Vallès; posteriorment, des del 2003, va treballar com a cap de prevenció al complex de Tarragona, primer de la mà d'Aragonesas i, després, des del 2005, d'Ercros. El seu últim lloc abans del present nomenament ha estat el de cap d'operacions de la fàbrica de Vila-seca I.

Burgueño substitueix en el càrrec a Ramón Jané Pañella, que passa a ser director industrial adjunt de la divisió de química intermèdia, i que era director del centre cerdanyolenc des de setembre de 2020 rellevant aleshores Ángel Punzano, que pocs mesos habans havia recollit el premi a la Internacionalització a la Nit Empresarial de Cerdanyola.  Anteriorment, Ramon Jané havia exercit el càrrec de cap de laboratori, desenvolupament i assistència tècnica de la planta de la nostra ciutat.