Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Fernández destaca la bona evolució de l'autobús urbà quan neix la segona línia
Fernández destaca la bona evolució de l'autobús urbà quan neix la segona línia

Fernández destaca la bona evolució de l'autobús urbà quan neix la segona línia

7 de maig de 2003 a les 0:00

El tinent d'alcalde de Via Pública i Medi Ambient, Francisco Fernández, fa un balanç molt positiu de la posada en marxa de l'autobús urbà de Cerdanyola amb una tendència a l'alça en el número de viatgers just en el moment en què ha nascut la segona línia Can Cerdà-Centre-Bellaterra que feia ahir els seus primers viatges i que el bus urbà de Cerdanyola s'incorpora a la integració tarifària metropolitana. Davant d'aquesta evolució positiva, Fernández planteja la possibilitat de crear més línies d'autobús urbà a mig termini.

Fernández indica que l'any 2002 -el primer de funcionament- la xifra de viatgers a l'autobús urbà de Cerdanyola era de 8.000 persones al mes però que al març d'enguany aquesta xifra pujava ja a 13.425 viatgers i que la tendència continua sent a l'alça.

El responsable de Via Pública i Medi Ambient destaca que els índex d'ocupació són més elevats dels que es preveien inicialment i assegura que la rendibilitat social, medi ambiental i de salut pública d'aquest servei està fóra de dubte. Fernández indica que tot i que "mai no pugui ser rendible des del punt de vista de beneficis econòmics", el transport públic és "una molt bona inversió" perquè suposa descontaminar l'ambient i afavorir una ciutat més per a les persones que per als cotxes. En aquest sentit, Fernández destaca que és necessari acompanyar el transport públic de mesures complementàries com la potenciació d'espais per a vianants.

Francisco Fernández destaca que la demanda social és, precisament, el fet que ha provocat la creació de la línia que enllaça els sectors de Can Cerdà, Montflorit-Muntanya i Bellaterra amb el centre de la ciutat davant la necessitat d'articular els barris de la ciutat i la seva connexió amb el centre urbà. La nova línia passarà un període de proves per determinar les necessitats reals de servei amb un microbús que realitzarà dos viatges pel matí i un per la tarda amb trajectes d'una hora de durada d'anada i tornada.

El responsable de Via Pública i Medi Ambient destaca també les possibilitats que suposa la integració tarifària dels autobusos urbans ja que permet comunicar-se amb els municipis de Sant Cugat, Rubí Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Badia del Vallès i Ripollet sense penalitzar el transbord sempre que es faci en 1 hora 15 minuts i connectar-se amb altres poblacions a través dels Ferrocarrils de la Generalitat o Renfe amb un mateix bitllet incrementant el preu d'acord amb el número de zones metropolitanes que cobreixi el viatge.