Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Ferran Sancho és proclamat oficialment nou rector de la UAB
Ferran Sancho és proclamat oficialment nou rector de la UAB

Ferran Sancho és proclamat oficialment nou rector de la UAB

6 de juny de 2012 a les 0:00

La segona volta de les eleccions es van realitzar el 31 de maig però fins ahir els seus resultats eren provisionals.

La Junta Electoral General ha proclamat oficialment rector de la UAB Ferran Sancho, catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica.

Ferran Sancho succeeix així Ana Ripoll al capdavant de la UAB i ho fa gràcies al vot ponderat, Sancho va obtenir el 55,53% del vot ponderat; i el candidat alternatiu Pere Solà, catedràtic de Teoria i d'Història de l'Educació, va assolir el 44,47%. No obstant això, Solà va obtenir més sufragis globals, però majoritàriament en el sector dels estudiants, el que té menys pes en la ponderació de vot.

Ferran Sancho té 58 anys i és catedràtic d’Anàlisi Econòmica. Es va llicenciar en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser estudiant graduat a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, on va obtenir un M.A. el 1980. El 1986 va guanyar una plaça de Professor Titular i en 1992 la de Catedràtic, en l’àrea d’Anàlisi Econòmica.

Ha impartit docència en microeconomia i en mètodes quantitatius per l’economia. En docència ha publicat el 2011 el text "100 Problemas Resueltos de Estadística Básica para Economía y Empresa", en la col∙lecció Materials de la UAB.

En recerca s’ha especialitzat en política impositiva i política fiscal mediambiental, en el desenvolupament de models computacionals i en l’anàlisi interindustrial.

Ha estat vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (1983-85), coordinador de Doctorat (1994-96), vicerector d’Investigació (1998-99), vicerector de Professorat (1999-2002), director de Departament (2004-10), i membre de la Comissió de Reclamacions de la UAB (2005-2010), entre d’altres comissions de la UAB.

Va ser nomenat pel Consejo de Universidades Vocal Titular de la Comissió ANECA de Ciències Socials i Jurídiques (2008-11; és Expert ANECA-Academia (des de 2011) i Expert AQU (2006-2011).

El nou equip de treball

Sancho s’ha presentat a les eleccions amb un equip de persones constituït com a secretària general, Judith Solé; com a vicerector de Personal Acadèmic, Jordi Barbé; com a vicerectora d’Investigació, Gemma Cànoves; vicerectora d’Estudiants i Cooperació, Sílvia Carrasco; vicerector de Política Acadèmica, Juan Jesús Donaire; vicerectora d’Economia i Organització, Montserrat Farell; vicerectora de Qualitat i Ocupabilitat, Glòria González; vicerector de Relacions Internacionals, Lluís Quintana; delegat del rector per a la Societat de la Informació, Xavier Ribes; vicerector de Relacions Institucionals i Territori, Manel Sabés; i vicerector de Projectes Estratègics i Planificació, Lluís Tort.

Pel que fa al seu programa, l’autonomia universitària, la defensa d’un programa de beques i taxes just i equitatiu i, finalment, l’eix de les persones, del personal docent i investigador (PSI) i del personal d’administració i serveis (PAS) són aspectes bàsics per a Sancho.

L’escollit com a rector de la UAB considera que cal un finançament suficient a la universitat per garantir la qualitat i també cal que la Generalitat compleixi amb el seu deute històric que ha portat a la institució acadèmica al dèficit. El candidat també es comprometia a revisar totes les partides internes “per identificar els costos d’ineficiència”.

Pel que fa a les persones, la seva candidatura reivindicava el treball del PDI i del PAS per la seva aportació enriquidora en el servei que ofereix la universitat i com a peces indispensables del mateix.

Ferran Sancho afirmava que, si per ell fos, “no hi hauria acomiadaments” però, segons indica, és la Generalitat qui fixa com a condició indispensable que el capítol I, el de personal, no pot superar el 90% de la subvenció que concedeix.  Sancho explicava que els ajustos que s’han fet fins ara s’haurien d’haver aplicat “minimitzant al màxim la incidència”.