Festa a Montflorit i jocs d'estratègia per al cap de setmana
20 de juliol de 2018 a les 11:24El final del Festival Fantosfreak, la festa major de Montflorit i el Waaaghkend són els actes més destacats de l'agenda d'aquest cap de setmana.
La dinovena edició del Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks, Fantosfreak arriba avui divendres a la seva sessió final que inclourà la projecció dels curts guanyadors del concurs. A més, hi haurà una actuació de lluita lliure i l'estrena del curt L'estigma, del Taller de Cinema de Cerdanyola. Serà a partir de les 20,45h.
El barri de Montflorit comença avui la seva festa major amb activitats preparades per a tots els públics. A les 18,30h, una traca d'inici donarà el tret de sortida al programa festiu, al carrer de la Mare de Déu dels Dolors. Després s'ha previst festa de l'escuma i la inauguració de la mostra de treballs del grup de costura. Per tancar la nit, tindrà lloc, l'actuació del grup de tribut a Rolling Stones Jumping Jacks, que es farà al Centre Cívic.
Les activitats comencen d'hora el dissabte ja que a les 8 es donarà inici a una caminada popular. Després, per agafar forces es farà una xocolatada amb melindros i entre les 12 i les 14h, hi haurà jocs aquàtics a la piscina per a la canalla. Per la tarda hi haurà curses d'scalextric, l'actuació de grups de ball de sevillanes amb quadre flamenc, amb la professora Sara Fernández. Una de les novetats de les festes és el partit de futbol sala el col·legi Turó de Guiera, a les 19h. A les 22h tindrà lloc el gran sopar de festa major al Centre Cívic amb el posterior ball del fanalet.
Pel que fa a la jornada de diumenge, després de la xocolatada amb melindros a la plaça dels Pollancres a les 10,30h es realitzarà, al mateix indret, una festa infantil de l'aigua amb inflables aquàtics fins a les 14h. Enguany amb un tobogan gegant
Ja per la tarda, hi haurà jocs aquàtics a la piscina, curses d'scalextric i una ballada de sardanes a les 17,30h i a les 19h, una exhibició de grups de balls de saló i salsa abans que arribi el fi de festa amb una cantada d'havaneres a càrrec del grup Sobrevent i rom cremat.
Com a alicient afegit al programa de festes, durant el cap de setmana la piscina tindrà accès lliure.
Activitats de dissabte
Demà dissabte, els aficionats als jocs d'estratègia tenen una cita al Pavelló de Can Xarau: comença una nova edició del Whaaaghkend, organitzada pel Club Waaagh de Cerdanyola.
Durant els dos dies que dura l'esdeveniment tindran lloc diferents disciplines de wargame. Així, dissabte està previst un torneig del joc Infinity, amb miniatures futuristes; un altre d'esports, el Blood Bowl, i el conegut Warhammer 40.000, sobre un futur fosc i que compta amb un exèrcit molt gran. El president de l'entitat organitzadora, Enric Montia, assegura que s'espera que, com sempre, aquesta nova edició es visqui en un bon ambient.
El diumenge es jugarà la disciplina de The 9th Age, un joc de fantasia medieval, amb cavallers, dracs, elfs, nans i unes figures "espectacularment pintades".
Les portes del pavelló s'obriran a les 8 del matí de dissabte per iniciar les activitats d'aquests jocs d'estratègia en els que s'enfronten dos oponents en un camp de batalla.
També dissabte, l'Associació Mirant l'Art-El Balcó farà la representació d'una obra infantil a càrrec de les artistes Mireia de Moya i Vanessa García, una obra familiar plena d'amor a la mare Terra, terra amb música en directe, a preu de taquilla inversa.
I a la tarda, a les 18.30h, està prevista la realització d'una visita guiada a la mostra Abans de l'Alba: Recerca i patrimoni a la Plana del Castell al Museu i Poblat Ibèric de ca n'Oliver.
Aquesta exposició neix amb la voluntat de mostrar la vinculació entre els treballs de recuperació del patrimoni històric i l'expansió de les infraestructures i equipaments que avui configuren el Parc de l'Alba.
Gràcies a aquesta relació, avui, després de més de 30 anys de treballs arqueològics i de 57 intervencions, és possible reconstruir la història d'aquest terrirori, situat entres les serres de Collserola i Galliners i els nuclis urbans de Cerdanyola i Sant Cugat, tot apropant-se a la vida de les comunitats humanes que el van habitar.
L'exposició també ens mostra un fràgil llegat històric, del que sovint només en queden unes poques fosses i alguns objectes, i ens recorda la responsabilitat que tenim de transmetre'l a les generacions futures, tant des de la societat civil com des de les administracions públiques.
La mostra es podrà veure fins al 2 de setembre.