Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Festival de música electrònica al Bosc Tancat amb polèmica
Festival de música electrònica al Bosc Tancat amb polèmica Imatge d'un DJ en acció (Foto de David Bartus: https://www.pexels.com)

Festival de música electrònica al Bosc Tancat amb polèmica

14 de juny de 2024 a les 9:41

Aquest cap de setmana es celebra al Bosc Tancat l’Output Festival-Off Barcelona de música electrònica amb les actuacions de DJ's com Limousine & The Gang, Kaluki i Slapfunk & VBX, entre d’altres, i polèmica per la denúncia d’ERC denuncia “possibles incompliments en la prestació del servei, les previsibles molèsties al veïnat i els problemes de seguretat” i reclama que no es faci "sense els permisos necessaris".

L’Output Festival es presenta com un programa “impecable” amb electro, house i tech house de primer nivell de la mà de tINI, Gene On Earth, Ryan Elliott o el DJ japonès Fumiya Tanaka, entre d'altres, en el que plategen com una festa "que tindrà lloc en un lloc natural a l'aire lliure mai utilitzat abans als turons de Barcelona”. Els organitzadors destaquen per a divendres que “tINI i Gene tornen a unir forces per a una altra col·laboració especial de Limousine and the Gang”, el dissabte destaca l’actuació de Kaluki en un programa en què “durant més de 12 hores” es viurà  una selecció groovy a càrrec de Quarter, el DJ londinenc East End Dubs o Richy Ahmed per acabar diumenge amb els ritmes de Slapfunk & VBX o Ryan Elliott.

Controvèrsia: ERC demana la suspensió

La polèmica han vingut marcada per la pregunmta formulada a l’últim Ple de l’Ajuntament pels representants d’Esquerra Republicana de Catalunya sobre la llicència per fer aquest festival en un espai municipal. Dies després, des d’Esquerra insisteixen que han demanat “repetides vegades al govern si els gestors del Bosc Tancat tenen la llicència extraordinària per fer aquesta activitat però dos dies abans de l’obertura d’aquest festival el govern només indica que encara no hi ha resolució”.

Esquerra subratlla que fa anys que denuncia “la manca de control amb la que es gestiona aquest equipament municipal” i que, en aquest sentit, “no s’han girat al cobrament part de les quantitats que hauria de pagar a l’Ajuntament o les piscines estaven fa escassos dies sense aigua i en mal estat”.

El grup republicà assegura que “no s’entendria ara que l’ajuntament consentís un festival sense llicències, per la qual cosa els hem convidat a què prenguin les mesures oportunes per a què no es faci aquesta activitat sense els permisos necessaris”.

La formació republicana considera que resulta “incomprensible que el govern es queixi de l’incivisme i permeti que a una instal·lació municipal actuï al marge de la llei”. ERC es queixa que la música tindrà una afectació important al veïnat proper dels barris de la Farigola, la Clota i fins Serraperera, Banús o Cordelles i que “el potencial aforament de fins a 2.384 persones també fa previsible un problema d’aparcament de mobilitat” tot i que l’organització “preveu autobusos llançadora des de i fins a Barcelona”.

D’es d’Esquerra afirmen que sempre s’ha mostrat a favor de la cultura, dels festivals musicals, de l’oferta d’oci per la gent jove i que aquest espai municipal estigui obert per a la ciutadania com a piscines d’estiu, refugi climàtic i espai d’oci, “però sempre complint les normes, les condicions del servei públic i de seguretat necessàries”.