Final de la primera volta amb derrota Foto Núria Puentes.

Final de la primera volta amb derrota

8 de gener de 2023 a les 13:58

El CBF Cerdanyola comença el 2023 perdent a casa contra el Sant Josep Mallorca per 55-66, on va ser determinant el parcial encaixat al primer quart (8-20).

El nou any arrencava pel CBF Cerdanyola rebent a un rival exigent a casa com el Sant Josep de Mallorca, equip que arribava a l’última jornada de la primera volta en la cinquena posició i encadenant una ratxa de tres victòries consecutives. Per la seva banda, les verdes van acabar el 2022 caient davant la UE Mataró per 62-44 i situat en l’onzena plaça, que a dia d’avui els donaria la permanència.

El partit va començar amb el quadre balear imposant la seva força ofensiva amb un triple de Patricia Vicente. Les verdes, durant els primers 5 minuts, van mantenir-se aprop de les seves rivals aprofitant l’encert de Claudia Baraut, però a partit d’aquest moment les jugadores de blanc van obrir una escletxa important en el marcador amb un parcial de 0-8 que va situar a les mallorquines 10 punts per sobre (5-15). El quadre visitant va seguir desplegant el seu bon tir exterior i, aprofitant el poc encert de les vallesanes, van acabar el primer quart amb el marcador favorable de 8-20.

El segon quart no va destacar per ser molt anotador. La defensa va agafar protagonisme per part de tots dos conjunts, on va destacar Eva Almasqué en el rebot defensiu. Una altra jugadora clau en aquest periode va ser Eva Garcia, que amb dos triples va apropar al Cerdanyola al quadre de les Illes Balears, però la resposta de les rivals era quasi immediata, sobretot gràcies als punts de jugadores com Sabina Burguera van provocar que el partit arribés al descans amb el resultat de 18-30.

A la represa, es va veure un canvi radical respecte el segon quart. Tots dos equips es van posar les piles anotant de tres i, de forma sistemática, anotaven un triple rere altre. Si Carla Pérez en feia un, la resposta era immediata d’Alejandra Quirante. Tot això feia impossible que les locals reduissin la diferència que tenien en contra, que en cap momento del tercer quart va baixar dels 10 punts. A més, una gran embrenzida de les visitants els va permetre ampliar encara més la distància, fet que els va permetre encarar l’últim quart amb el resultat a favor de 33-50.

A l’últim quart es va veure un Cerdanyola més agressiu en atac i decidit a posar-li emoció a l’encontre. Van tornar a endollar-se des de la linia de tres i en els primers 5 minuts del periode van passar dels 17 punts en contra a situar-se a 12 del Sant Josep (45-57). Eren bons minuts per les verdes, però ja era massa tard per intentar algun miracle i, tot i que es van situar a 9 punts a les acaballes del matx, no van poder evitar la derrota per 55-66.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola acaba la primera volta en l’onzena posició amb un balanç de 4 victòries i 9 derrotes. La propera setmana arrencarà la segona volta enfrontant-se al Mutilbasket, en el que serà un duel directe per la permanència. Es jugarà dissabte a les sis de la tarda al PEM Guiera.

Fitxa tècnica

CBF Cerdanyola (55): Carla Pérez (15), Ruth Allison (0), Claudia Baraut (10) Eva Garcia (11), Eva Almasqué (6), Lara Fernández (2), Laia Espin (7), Iona Garcia (3), Clara Díaz (0), Anna Homs (1).

Sant Josep Mallorca (66): Patricia Vicente (16), Cristina Loureiro (7), Neus Amengual (4), Milagros Maza (0), Sabina Burguera (11), Ana Tainta (4), Inés Tomás (3), Paula Charro (0), Andrea Tollar (5), Aya Traoré (8), Marina Bauza (2), Alejandra Quirante (6).

Parcials: 8-20 // 18-30 // 33-50 // 55-66.