Final de Lliga Catalana Plata amarg

1 d'octubre de 2022 a les 13:46

El Cerdanyola CH va perdre a casa contra el CP Taradell (1-4) en la tercera i última jornada de la Lliga Catalana Plata. Amb aquesta derrota, els verd-i-blancs diuen adéu a les opcions de classificar-se per la final a quatre del torneig.

L'enfrontament va començar molt igualat entre els dos conjunts, amb poques ocasions de perill i canvis de possessió constants. Sense establir un dominador clar durant els primers deu minuts, la falta d'ocasions de jugada va traslladar les ocasions de perill des de la bola parada.

En una acció dins de l'àrea del Taradell, l'àrbitre assenyalaria penal favorable al Cerdanyola en una de les poques ocasions de perill de la primera part. Pere Urpí seria l'indicat per efectuar el llançament, tot i fallar el xut inicial, el rebot tornaria a caure a l'estic del jugador, que amb una gran qualitat aixecava i picava la bola per sobre d'Albert Dalmau per obrir el marcador i col·locar per davant al Cerdanyola.

La resposta dels visitants no trigaria a arribar. A les acaballes de la primera part Ignasi López rebria targeta blava en una jugada polèmica molt discutida per la banqueta verd-i-blanca. El corresponent xut des del punt de falta directa, executat per Albert Benito, s'estavellaria al pal de la porteria de 'Ninu', en el rebot però, superaria al porter per fer l'empat amb el qual s'arribava al descans.

En l'inici de segons temps, dos gols ràpids de Víctor Crespo i Pol Gallifa servirien per avançar al Taradell en el marcador i capgirar el resultat. Els mals minuts del Cerdanyola en aquest tram del partit, condemnarien a l'equip durant el que restava de segona part. Tot i els intents per posar setge a la porteria de Xavi Puigrubí, que entrava en el segon temps, la bona defensa dels osonencs frustraria les arribades dels locals de tres quarts de pista cap endavant.

A vuit minuts pel final, l'àrbitre assenyalaria penal favorable al Taradell. Javier Crespo anotaria el quart gol dels visitants per ampliar distàncies i deixar el partit molt complicat per les aspiracions cerdanyolenques. La impotència dels vallesans per veure porteria es faria notable en els darrers instants, finalitzant el duel amb victòria per un gol a quatre favorable al Taradell.

Els d'Andi Colaianni tanquen la Lliga Catalana Plata amb un balanç d'una victòria contra el CH Mataró (3-4) i dues derrotes contra CP Tordera (7-8) i CP Taradell (1-4). Finalitzen així un torneig d'inici de temporada on la majoria d’equips, inclosos els verd-i-blancs, s'han vist condicionats per la falta de rodatge.

Durant les setmanes vinents, el Cerdanyola CH continuarà treballant per afrontar l'inici d'OK Liga Plata al màxim nivell, previst el dissabte 22 d'octubre a la pista del Sant Just.

Fitxa del partit:

Cerdanyola CH: ‘Ninu’ Pérez (P), Víctor Bonilla, Erik Gual, Pere Urpí, David Martínez, Ignasi López, Marc Ramírez, David Ramírez, Arnau Gangonells i Marc Serra (P).

CP Taradell: Albert Dalmau (P), Albert Benito, Sergi Pla, Jacint Molera, Víctor Crespo, Javier Crespo, Marc Palazón, Pol Gallifa i Xavi Puigrubí (P).

Gols: 1-0, Pere Urpí (21’); 1-1, Albert Benito (23’); 1-2, Pol Gallifa (27’); 1-3, Víctor Crespo (28’); 1-4, Javier Crespo (42’).

Àrbitres: Ignasi Galan i Manel Blat.