Five days to dance, un projecte que treballa amb les emocions i pels drets humans
6 de novembre de 2018 a les 11:05L’institut Jaume Mimó de la nostra ciutat ha iniciat aquesta setmana i per cinquè any consecutiu el projecte d’innovació educativa Five Days To Dance, el qual estarà protagonitzat per l’alumnat de 3r. d’ESO.
Audios
06-11-2018 Mercè Rom (1)
06-11-2018 Mercè Rom (2)
06-11-2018 Mercè Rom (3)
06-11-2018 Entrevista Mercè Rom
Segons explica la directora del centre, Mercè Rom, aquest és un projecte on els alumnes de 3r d’ESO aturen classes durant una setmana (concretament del 5 al 9 de novembre) i, conduïts per uns professionals de la dansa, els preparen una coreografia on l’alumnat (60 alumnes) també hi participa dient la seva i es tracten temes de fons, com ara: valors humans, drets de les persones, la immigració, en definitiva, temes que els poden colpir. Finalment, aquesta obra es representarà aquest divendres dia 9, a les 6 de la tarda, al teatre de l’Ateneu.
Els drets humans, tema escollit
Pel que fa al tema escollit enguany, la directora explica que enguany la coreografia tractarà el tema de fons dels drets humans i l’obra portarà com a títol “la roda de la fortuna”, amb música i textos de Carmina Burana de Carl Off.
Quant a l’objectiu del projecte, Rom diu que és treballar en una etapa adolescent, on els alumnes es troben confosos i coneixen molt poc el seu cos i és per això que es vol treballar les emocions des de l’expressió amb el cos. Un projecte en comú on cada part forma un tot i tots són imprescindibles i que treballa molts àmbits: la persona i les seves emocions, l’autoestima, el seu rol en un grup, etc. Un projecte molt positiu perquè l’alumnat es barreja, es trenquen els rols perquè estan en un entorn nou i obert.
El Jaume Mimó, un institut innovador
Mercè Rom es mostra molt orgullosa d’aquest projecte i recorda que el Jaume Mimó va ser el primer centre a Catalunya a fer-lo i creu que forma part de la seva identitat, ja que no és un projecte més perquè ells, el Jaume Mimó, són un institut innovador que li agrada treballar en àmbits de la persona que no estan en el currículum oficial.
Els conductors del projecte són, una vegada més, la companyia de Teatre De Loopers, dirigida pel coreògraf holandès Wildfre van Poppel i la ballarina Amaya Lubiegt. Una companyia amb una àmplia experiència acumulada en diversos països en projectes de dansa i teatre comunitaris.