Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Foc latent, de Lluïsa Forrellad, candidata al premi Millors Mirades de TVE
Foc latent, de Lluïsa Forrellad, candidata al premi Millors Mirades de TVE

Foc latent, de Lluïsa Forrellad, candidata al premi Millors Mirades de TVE

9 de gener de 2007 a les 0:00

L’espai cultural Miradas2 de TVE ha seleccionat l’útlima novel.la de Lluïsa Forrelad, Foc Latent, com una de les milllors obres literàries de l’any. L’obra de la veïna de Bellaterra és una de les 10 finalistes al premi Millors Mirades de l’any en la categoria de llibre i còmic i que decidirà el públic a través de votacions on line al web del programa.

La segona novel·la de Lluïsa Forrellad, que ha estat un gran èxit de vendes, narra l'aprenentatge vital de Pol Caselles, un noi orfe i pobre que s’ha fet a si mateix en l'època més convulsa de Barcelona que culminarà en l'esclat de la Setmana Tràgica.

Foc latent trenca un llarg silenci de l’autora sabadellenca que viu al nostre municipi des de fa més de 30 anys. Forrellad, de 78 anys, va ser la guanyadora del Premi Nadal l'any 1953 amb la novel·la Siempre en capilla, i no havia tornat a publicar més novel·les fins març de 2006 quan l’editorial Angle va publicar Foc Latent.

L’autora explica que aquest llibre ha estat molt difícil d’escriure’l perquè descriu molts fets i personatges històrics que l’han obligat a fer un treball d’investigació molt acurat. Tot i ser una obra difícil d’escriure, Lluïsa Forrellat reconeix que durant aquest anys de silenci literari ha fet moltes novel·les ja que sempre escriu 2 o 3 alhora i que ara té 7 o 8 per editar.

El premi de Miradas2 es decideix per votació popular

El públic decideix el guanyador del premi Mirades en les seves diferents categories amb les seves votacions al web del programa Miradas2. Les obres que competeixen amb Foc latent, de Lluïsa Forrellad, són Omar, de Pedro Rodríguez, Gordo, de Jesús Ruiza Mantilla; El caso del velo, de René Petillon; Quiéreme bien, de Rosalind B. Penfold; La catedral del mar, d’Ildefonso Falcones; Historia de la lectura, d’Alberto Manguel; Bone, de Jeff Smith; Manual del odio, de Ferrez; i les Jornadas del Cómic en Avilés.