Pop-folk de fusió, aperitiu blueser, ritmes mexicans i ressons de Pink Floyd per obrir el curs musical
7 de setembre de 2018 a les 7:36El folk de Frans Cuspinera, un tast blueser amb Joss Santos, els ritmes de la festa mexicana i una nova visita de la banda tribut Echoes of Pink Floyd obren el curs musical a Cerdanyola –al marge dels actes previstos a la Festa Major de Bellaterra-.
Frans Cuspinera obre curs musical a La Petanca –dilluns 10 a les 20 hores- presentant el seu primer disc, Garoina, en un concert íntim i gratuït acompanyat per la pianista María Poyatos. Cuspinera ha guanyat el Premi Carles Sabater –que organitza el Centre de la Cultura Catalana d’Andorra (CCC) en memòria del desaparegut cantant i actor- a la millor cançó en català de l’any 2017 per Jo sóc d’un paisatge.
Cuspinera ofereix un folk català amb influències del flamenc, una fusió amb cançons properes i senzilles i temes musicals “viatjats i viscuts” . Les composicions de Cuspinera suposen una “mirada retrospectiva sobre nosaltres mateixos i sobre les nostres vides; el dolor i l’alegria de les relacions personals; la celebració de l’amor; el pas del temps que mai s’atura i que ens enfronta, un cop i un altre, a les nostres contradiccions; i, molt especialment, l’emotiu i màgic retrobament amb una natura mediterrània, exuberant i vivíssima”.
Aperitiu del Blues de Cerdanyola
El Festival Internacional Blues de Cerdanyola ja escalfa motors per a l'edició d'aquest 2018 en què torna a la periodicitat anual entre els dies 28 de setembre i 7 'octubre. Abans, però, la presentació pública d'aquesta edició, que es farà el 14 de setembre a la plaça de Francesc Layret - 19 hores- compta amb un aperitiu musical amb la participació de Joss Santos, el vocalista i guitarra de Indigos -a més de luthier local-, que oferirà un tast intimista amb temes dels seus discos Shine on me i Keep the fight.
208 anys de El Grito
El 16 de setembre de 180 i al poble de Dolores (Mèxic), el capellà Miguel Hidalgo va convocar a una lluita armada en contra de la dominació espanyola, en un acte conegut com el Grito de Dolores. Així es va donar inici a la Independència de Mèxic - és la data de la seva Diada Nacional- i aquest any la discoteca Latin World del polígon Polizur serà l'escenari per commemorar-la al Vallès, tot i que un dia abans, el 15 de setembre. A partir de les 12 hores i durant tot el dia hi haurà activitats diverses, des de dansa a debat, des de gastronòmiques a infantils, incloent-hi actuacions musicals com les del cantant de rancheres José González, el folk de Son de México, el Mariachi México Folclórico o els versàtils -van de la cumbia al corrido i de la ranchera a la quebradita- Los Franchutes de la Sierra. Si, curiosament els components de la banda són francesos.
Ressons d'una banda mítica
Al febrer visitava la sala Acme Echoes of Pink Floyd, banda de tribut a la formació de David Gilmour i Roger Waters, i van deixar bon sabor de boca. Tant que hi tornen el dissabte 15 de setembre a les 23 hores per reviure el llegat d'una de les bandes més influents de la història del rock. David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters, Richard Wright i durant un curt període de temps Syd Barret van confegir a Pink Floyd un dels repertoris que s’ha convertit en una de les icones de la cultura popular del segle XX. Temes com Another brick in the wall, i altres com Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here, o Time són llegenda. Discos com The dark side of the moon, Animals o Wish You Were Here són essencials a l'hora de fer un recorregut per la història musical des dels anys 60.
Ara Echoes of Pink Floyd acosta els seus èxits més populars, però també els temes per a iniciats al concert que farà a la sala Acme el 15 de setembre.