Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Furia femenina: lluita amb contundència i humor pels drets de les dones

Furia femenina: lluita amb contundència i humor pels drets de les dones

12 de març de 2024 a les 9:05

L’exposició Furia Femenina, de la il·lustradora i dibuixant cerdanyolenca Núria Garcia Traveria, coneguda artísticament amb el nom de Furia, combina la contundència de la denúncia amb l’humor de la ironia per reflectir el masclisme de la nostra societat i lluitar pels drets de les dones. La mostra s’exposa al B’Art de l’Ateneu fins a l’1 d’abril.

Un dibuix clar, sense excessius adorns; una paleta de tres colors -negre, blanc i vermell-; una importants dosi d’ironia; i una contundent voluntat de denúncia, la dibuixant i il·lustradora de Cerdanyola Núria Garcia Traveria mostra al B’Art de l’Ateneu una exposició que reclama la igualtat, combat el masclisme i reivindica els drets de les dones. 

Les imatges de Fúria tenen un toc realista i un estil minimalista ja que l’artista vol aconseguir així que el missatge arribi directament al públic i jugant amb una paleta de colors reduïda on destaca l’ús del vermell perquè és un color que per si sol té molts significats ja que pot representar l’amor, però també la ràbia, i  li serveix a la il·lustradora per posar el focus on vol que la gent miri.

Aquesta exposició és un crit per la igualtat i, de fet, l’artista cerdanyolenca acostuma a tractar a la seva obra temes amb crítica social sobre qüestions en què se sent interpel·lada i que afecten a la majoria de la població com el feminisme, el canvi climàtic o la salut mental, entre d’altres.

L'exposició, organitzada per l'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola, estarà present al B’Art de l’Ateneu fins a l’1 d’abril. La mostra forma part del programa commemoratiu del 8M, Dia Internacional de les Dones a la nostra ciutat.

 

Galeria d'imatges