Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Gabriel Escursell, cronista gràfic de la ciutat, és el I Premi Sant Martí
Gabriel Escursell, cronista gràfic de la ciutat, és el I Premi Sant Martí

Gabriel Escursell, cronista gràfic de la ciutat, és el I Premi Sant Martí

30 d'octubre de 2003 a les 0:00

El fotògraf Gabriel Escursell, cronista gràfic de Cerdanyola, és el guanyador del I Premi Sant Martí que organitzen els mitjans de comunicació locals i la Comissió de Festes de Sant Martí. El premi es lliurarà en el decurs de la cerimònia de lliurament de la quarta edició dels premis Cerdanyolenc de l'Any que es celebrarà el pròxim dijous a l'envelat de les Festes de Tardor per obrir els actes de Sant Martí a Cerdanyola.

Escursell, un dels primers socis de l'Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (Afocer -que, d'altyra banda, aquest mes de desembre també li retrà homenatge-, formava part de la plantilla de la desapareguda Revista de Sardanyola  als anys 60, en el que va ser un dels principals impulsos que ha tingut la premsa local.

Amb la seva càmera a la ma, Escursell -també un popular comerciant que encara avui és un dels impulsors de l'associació El Rovell de l'Ou- ha recollit el testimoni de les últimes dècades a Cerdanyola, però també ha estat col.leccionista de fotos antigues i al 1995, amb Ramon Pla, va recollir aquestes imatges en un llibre històric, Recordant Cerdanyola, llibre que era l'hereu d'una exposició realitzada un any abans a l'Ateneu de Cultura.

El lliurament del I Premi Sant Martí es realitzarà el dia 6 de novembre en el decurs de l'acte inaugural de les Festes de Tardor. Precissament, en el decurs d'aquesta primera activitat del programa festiu es presentarà el llibre L'Abans en què l'antropòleg Antonio Olea ha recollit bona part dels costums, tradicions i història de l'últim segle a Cerdanyola i on Escursell ha participat cedint moltes fotografies.

Posteriorment, es lliuraran els premis Cerdanyolenc de l'Any -en els quals l'any passat Escursell va ser finalista- amb tres candidats en cada categoria: Ángel Martínez, promotor de concerts; María José Garrido, voluntària; i Salvador Mañosa, escultor i impulsor del col.lectiu d'afectats per l'asbestosi; pel que fa als personatges, i l'Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet, l'Associació Amics del Blues i la Plataforma Aturem la Guerra en la categoria d'entitats.