Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Geocaching per promocionar el nou punt d'intercanvi de llibres de la Biblioteca...
Geocaching per promocionar el nou punt d'intercanvi de llibres de la Biblioteca Central

Geocaching per promocionar el nou punt d'intercanvi de llibres de la Biblioteca Central

6 d'abril de 2016 a les 11:35

Coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi, l’equip local de geocachers Wiwok iniciarà una ruta a partir del 23 d’abril perquè qui la segueixi i completi accedeixi a una caixa d’intercanvi de llibres.

Audios

06-04-2016 Laura Vázquez

Segons la membre de l’equip local, Laura Vázquez, l’objectiu d’aquesta activitat és veure i viure la ciutat d’una manera diferent a com ho fem habitualment, tot visitant llocs emblemàtics de les localitats on es portarà a terme el geocaching i, a més a més, concretament en aquest cas, procurar l’intercanvi de llibres, el qual servirà per activar el nou punt d’intercanvi de llibres de la Biblioteca Central de Cerdanyola, situat a la planta zero de l’edifici.

Vázquez explica que el Geocaching, o Ginkana GPS, és l’activitat d’amagar i trobar “tresors”, sense cap valor material, en qualsevol lloc, amb l’ajut d’un GPS. El caché o amagatall es composa, com a mínim, d’un recipient o contenidor i una llibreta o paper on signa l’equip que el troba.

Però per accedir a l’amagatall que hi haurà a la Biblioteca Central primer s’haurà hagut de fer tres cachés o amagatalls previs situats entre Ripollet i Montcada i Reixac. Els dos de Montcada i Reixac ja estan actius i ja es poden fer, però el tercer, situat a la Biblioteca de Ripollet, també s’activarà el dia de Sant Jordi. Per poder trobar el quart caché, que estarà situat a la Biblioteca de Cerdanyola i permetrà l’intercanvi de llibres, s’hauran de localitzar uns valors que es troben als altres tres caches o amagatalls.

Com es pot participar

Per participar en aquesta proposta cal inscriure’s al web www.geocaching.com emprant un pseudònim i creant un perfil d’usuari. Un cop fet, s’haurà d’anar al mapa de la proposta i cercar els cachés o amagatalls que hi ha a la ciutat i així accedir al caché que estarà amagat a la Biblioteca Central i que li permetrà l’intercanvi de llibres.

D’altra banda, Vázquez també explica que el geocaching es pot realitzar a diversos indrets, ja sigui a la muntanya, la ciutat o qualsevol lloc, sense limitació. Això sí, entre cada caché o amagatall hi ha d’haver una distància mínima de 160 metres. A Cerdanyola se’n poden trobar a Collserola, als museus de la ciutat, a la Parròquia, etc.

Existeix una mena de xarxa social a la qual tota la comunitat de geocachers tenen accés i on surten publicades les coordenades del caché o amagatall, per tal que la persona o equip interessat en buscar-lo sàpiga la zona on el podrà trobar. A més, de vegades, i depenen del grau de dificultat, a part d’una explicació del lloc on es troba, pot disposar d’alguna pista o imatge que ajudi al geocacher.

Laura Vázquez diu que a Cerdanyola hi ha cada cop més geocachers i que cada dos mesos fan un esdeveniment on s’apleguen participants d’arreu de Catalunya.