Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Gerard Sesé celebra 20 anys de música amb un CD intertemporal i autoparòdic
Gerard Sesé celebra 20 anys de música amb un CD intertemporal i autoparòdic Imatge de Gerard Sesé per al seu nou CD (Foto Josep Balcells)

Gerard Sesé celebra 20 anys de música amb un CD intertemporal i autoparòdic

26 de març de 2024 a les 8:49

Gerard Sesé celebra aquest 2024 20 anys fent música en català, ja sigui d’autor, pop o musicals, amb un CD que ell mateix anomena intertemporal i on fusiona cançons inèdites de joventut amb temes actuals on predomina la maduresa, el realisme, l’autoparòdia i els tocs d’humor.

El millor CD de la història? és l’irònic títol d’un treball que es presentarà al llarg de l’any per entregues, a un ritme de dues cançons per mes -6 d’elles, doncs, ja han vist la llum. Les de gener, febrer i març- i en aquests primers temes Gerard Sesé parla de qüestions universals com les relacions de parella o els sentiments personals al costat de temàtiques socials. 

Un exemple d’aquesta actualitat social són les cançons publicades a les últimes setmanes com La vida de l’influencer on Sesé -durant molts anys veí de Bellaterra i col·laborador de Cerdanyola Ràdio, entre d’altres lligams amb la nostra ciutat- aborda el desig d’un de cada tres joves -segons estudis oficials- d’enfocar la seva vida laboral cap un nou ofici amb moltes aspiracions, cosa que genera moltes frustracions. El músic aborda aquesta frustració des de la ironia i fins i tot l’autoparòdia, cosa que també passa en el segon tema d’aquest març: Mantinc el català, on fa una defensa a fer servir la llengua sense prejudicis i amb normalitat per poder conservar-la. 

Altres temes del nou disc aborden les noves maneres de lligar (Amor digital); el culte al cos des de l’humor (El gimnàs); les relacions de parella (Nit i dia); o els problemes d’un jove en solitud, recuperant un dels seus temes d’adolescència (Atura’t).

Pel que fa a l’apartat musical, Gerard Sesé manté l’essència del seu estil, amb harmonies treballades, arranjaments gruixuts, veus fent de contrapunt i tot adaptat a les noves tendències en un pop eclèctic que presenta influències del rock, el brit pop o el musical. 

Àmplia i diversa trajectòria

Amb aquest CD inter-temporal, Gerard Sesé vol subratllar la diversitat d’una trajectòria musical que obria al 2004 amb la seva primera maqueta, un L’has cagat que arribava a les semifinals del concurs Sona9. Des d’aleshores, el músic ha publicat 9 CD’s, entre ells quatre sobre musicals que s’han estrenat a l’escena teatral de Barcelona: Generació de merda, El futbol és així (de gai), Pinta’m i El poliamor és així (de complicat). Sesé també ha estat coautor d’altres musicals com The Feliuettes, Cobi, Curro i Narangito o Akelarre. 

En aquesta llarga trajectòria -en què ha tingut temps de fer podcast, fer de showman, escriure “De la Resistència a la Independència: el Consell de la República des de dins” i fer de periodista-, Sesé ha obtingut diversos reconeixements com als premis Carles Sabater on el seu tema Sento va ser elegida segona millor cançó en català de l’any 2006 o les nominacions de El poliamor és així (de complicat) als Butaca i als premis Teatre Musical, entre d’altres.