Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Global Technical Realty farà un nou Data Center al Parc de l’Alba
Global Technical Realty farà un nou Data Center al Parc de l’Alba Global Technical Realty

Global Technical Realty farà un nou Data Center al Parc de l’Alba

5 d'octubre de 2023 a les 11:32

Global Technical Realty, amb el suport de la firma global d’inversió KKR, ha comprat a la plataforma Dcite una part d'un solar del Parc de l'Alba per construir-hi un data center que s’unirà als anunciats per Panattoni i AQ Compute.

Franek Sodzawiczny, fundador i CEO de Global Technical Realty, considera que el mercat de centres de dades a la regió creixerà ràpidament i esperen proporcionar un centre de dades que “atendrà els requisits del núvol en una instal·lació altament segura utilitzant fonts d'energia renovable”. A l'agost ja va transcendir l'objectiu d'aquirir uns terrenys per bastir una instal·lació amb capacitat per acollir fins a 16 MW de càrrega de TI. 

El maig del 2020, KKR va anunciar que destinaria mil milions de dòlars per establir un nou centre de dades d'hiperescala a Europa i l'empresa està desenvolupant centres de dades a Slough, Regne Unit, i Petah Tikva, Israel.

JLL, consultora que ha assessorat el venedor a l'operació, assegura que el Parc de l'Alba “és un dels projectes tecnològics més grans i prometedors de Catalunya” i està ·estratègicament situat al clúster de centres de dades de primer nivell de Barcelona”. Fonts de la consultora apunten que el Parc de l'Alba “s'està convertint en un punt neuràlgic per als centres de dades al sud d'Europa i té prevista la connexió a l'estació de cable submarí i a set operadors diferents”. Segons Pepe Singla, soci de Dcite, el terreny “reuneix els requisits urbanístics, geotècnics i mediambientals necessaris per allotjar un nou centre de dades”.