Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Grans noms del teatre català per obrir el 2023 a l’Ateneu
Grans noms del teatre català per obrir el 2023 a l’Ateneu Les actrius d'Encara hi ha algñu al bosc Foto d'Oriol Casanovas

Grans noms del teatre català per obrir el 2023 a l’Ateneu

20 de desembre de 2022 a les 9:33

La programació estable del primer semestre del 2023 a l’Ateneu presenta una diversa oferta farcida de grans noms del teatre: Una teràpia integral -amb Abel Folk, Àngels Gonyalons i Roger Coma-; Encara hi ha algú al bosc -protagonitzada per Ariadna Gil-; Cadires, amb Mont Plans i Oriol Genís; Amèrica -amb un repartiment encapçalat per Joan Carreras, Tamara Ndong i Mireia Aixalà- Master Xof -amb Joan Pera- i Cunyades -amb Àngels Bassas, Mònica Pérez, Fermí Fernàndez i Jordi Rios. Les entrades es poden a la venda el 22 de desembre i els programadors recorden que es una bona opció de regal de Nadal.

La programació compta amb un total de 6 obres que proposen al públic una visió àmplia i completa del panorama teatral català actual. A partir del 22 de desembre les entrades es podran comprar a www.cerdanyola.cat/teatre, tret de Cunyades, representació que no organitza l’Ajuntament sinó Producciones Jos, en què les entrades s’adquireixen a https://www.entrapolis.com/entrades/cunyades-teatre-de-lateneu.

Una intensa comèdia per obrir boca

La programació l’obrirà el 27 de gener Una teràpia integral, comèdia que posa en qüestió la nostra necessitat de creure en alguna cosa. Escrita i dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet, l’obra és un retrat d'una societat que presumeix d'haver matat la religió però que té la necessitat obsessiva de tenir fe en alguna cosa que ens ajudi a trobar sentit a les nostres caòtiques vides.

La trama ens situa en un curs intensiu de quatre setmanes per aprendre a fer pa i que canviarà la vida de tres persones. Toni Roca -Abel Folk- imparteix les classes des de fa més de deu anys. Els alumnes que s'inscriuen - Àngels Gonyalons, Roger Coma i Laura Porta - volen aprendre a fer pa però parteixen d'una premissa simple i estranya: “Per fer un bon pa, no cal tenir la millor farina o el llevat més fresc, per fer un bon pa, cal estar bé amb un mateix: som el pa que fem”.

27 de gener. 20 h. Preu: 22€, Anticipat: 16€; estudiants i pensionistes; 12€ (1 € menys al Web)

 

Cunyades, comèdia vodevilesca al febrer

La representació de febrer serà la de Cunyades, amb text i direcció de Ramon Grau, un vodevil amb 4 actors -Àngels Bassas, Mònica Pérez, Fermí Fernàndez i Jordi Rios- que busca l’humor a través d’una història divertida que es va embolicant a cada acte.

El propietari de la “Impremta Planas i Fills” mor i el negoci passa a mans dels seus dos fills, en Pere i en Pau, de caràcter afable. Les seves esposes, la Berta i la Sara,  els dominen i, quan desapareix el patriarca, veuen l’oportunitat per conquerir les regnes del negoci. La lluita entre cunyades tot just acaba de començar.

24 de febrer. 20h. Preu: 20 € anticipat 18€ (no gaudeix dels descomptes i promocions habituals) Venda Web: https://www.entrapolis.com/entrades/cunyades-teatre-de-lateneu

 

L'ofici d'actor amb Mont Plans i Oriol Genís

Al març serà el moment de Cadires, un espectacle que reflexiona sobre la vellesa i la professió d'actor. El text d’Albert Arribas és un homenatge al vell ofici d’aquests éssers tan fràgils i fascinants que són els actors i les actrius i amb dos dels veterans de les taules catalanes, Mont Plans i Oriol Genís, sobre l’escenari.

10 de març. 20h. Preu: 18€; anticipat 14€; estudiants i pensionistes: 10€ (1 € menys al Web)

 

El passat esclavista que ningú vol recordar

Amèrica, amb text de Sergi Pompermayer i la direcció de Julio Manrique, es representarà a l’Ateneu el 24 de març amb un repartiment coral que encapçalen Joan Carreras. Tamara Ndong i Mireia Aixalà.

L’onze de setembre de 2021, una important família de l’alta burgesia barcelonina rep una visita inesperada que farà sortir a la llum el secret més terrible de la història familiar, un passat lligat al tràfic d’esclaus.

El Joan (Joan Carreras) i la Cristina (Mireia Aixalà) viuen amb l’àvia, Andrea Vidal (Carme Fortuny), i han fet preparar un dinar d’aniversari per al fill, el Max (Marc Bosch), que ha d’arribar amb algú altre. Aquest algú altre resulta ser la Kayla (Tamara Ndong), amb qui el Max vol anar a viure. És una aspirant a actriu d’ascendència afroamericana que treballa de cambrera per pagar-se els estudis.

Aquesta visita provocarà un viatge per tres segles i tres continents i farà que res torni a ser igual.

24 de març. 20 hores. Preu: 22€, Anticipat: 16€; estudiants i pensionistes; 12€ (1€ menys al web)

Les víctimes oblidades de la guerra dels Balcans

Ariadna Gil protagonitza una obra punyent, Encara hi ha algu al boscun relat sobre les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans. Ja fa més de 25 anys que va acabar oficialment aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. Els focus i les càmeres ja no hi són i el text d’ Anna Maria Ricart es pregunta si ha acabat la guerra per a les supervivents i per als fills i filles nascuts d’aquelles violacions?

Amb Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Erol Lleri acompanyant Gil i direcció de Joan Arqué, aquest muntatge posa l’accent en què la guerra continua present en les víctimes, en els seus cossos, en els seus fills, en la seva vida quotidiana... i també en la falta de justícia. Totes reclamen justícia encara, vint-i-cinc anys després.

L’obra adapta al teatre els testimonis de víctimes reals a un documental amb el mateix nom, com la Nevenka, que interpreta Ariadna Gil, que explica que les víctimes es van quedar soles:

Encara hi ha algu al bosc es representarà a l’Ateneu el 14 d’abril a les 20 hores amb un preu de 20€; anticipat 15€; estudiants i pensionistes: 11€ (1€ menys al web)

L'incombustible Joan Pera

Un dels fenomens teatrals eterns del país és sense dubte Joan Pera que torna el 26 de maig amb una paròdia del món culinari, Master Xof, on també és també l'autor del text. Amb el restaurant ple a vessar, l’ amo i cap de cuina de La Perdiueta Eixerida, acaba de saber que la seva família vol vendre el restaurant amb l’excusa d’una jubilació que mai no ha volgut. Aleshores decideix preparar un particular i divertit menú degustació per demostrar que encara està en forma. Però durant la representació hi haurà dos misteriosos comensals que el trauran de polleguera.

Masterxof tancarà la programació del semestre al teatre Ateneu el 26 de maig. Preu: 22€, Anticipat: 16€; joves estudiants i pensionistes; 12€ (1€ menys al web)

 

 

 

 

Galeria d'imatges