Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Guanyem critica el govern per aprovar un pressupost sense tenir un projecte de c...
Guanyem critica el govern per aprovar un pressupost sense tenir un projecte de ciutat Ivan González, portaveu Grup Municipal Guanyem

Guanyem critica el govern per aprovar un pressupost sense tenir un projecte de ciutat

3 de novembre de 2023 a les 10:21

Guanyem critica el govern per aprovar un pressupost sense tenir un projecte de ciutat i limitar-se a informar als grups de l’oposició lliurant-los un document sense marge per a fer propostes. També critiquen que poc sentit té fer propostes a un govern incapaç d’executar les inversions programades.

Audios

03-11-2023 Entrevista Ivan González (Guanyem)

El portaveu del Grup Municipal de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, creu que “el pressupost ha de ser la principal eina per executar l’acció política de qualsevol govern, i en cinc anys el govern socialista no ha demostrat cap interès en desenvolupar polítiques progressistes, transformadores i participatives, que és el que demana Guanyem, limitant-se a gestionar el dia a dia de manera no massa brillant”. Per altra banda, “i sense voler fer demagògia”, veu poc coherent “pujar els impostos demanant un esforç a les famílies mentre es pugen les retribucions als regidors de govern i càrrecs de confiança”.

Des de Guanyem troben a faltar al pressupost un major esforç en inversions en habitatge “com a principal problema que perceben els ciutadans de Cerdanyola” i li reclamen al govern que “engegui processos participatius per a que la gent pugui decidir en quines inversions s’empren els seus impostos”. Ivan González es pregunta pel sentit de la promesa millorar la neteja i recollida de residus “quan es manté un contracte que s’ha mostrat deficient i quan no han exposat quin volen que sigui el model de recollida, mantenint-se sempre en la indefinició davant els temes importants de ciutat que requereixen valentia”.

El Ple aprovava la desestimació dels recursos de reposició presentats per la Federació Catalana d’Handbol, Caixa Bank i l’Institut Català de Finances contra el valor de reversió dels béns adscrits a la concessió del PEM Guiera acordat pel Ple al 2021. Ivan González entén que “la gent pugui estar ja cansada d’un tema que no s’acaba mai” i té la sensació que “el govern ha xutat la pilota endavant amb un expedient que sabien perfectament acabaria allargant el procés judicial”.

En el capítol de mocions, va tirar endavant la presentada per ERC i En Comú Podem per l'aplicació immediata de la regulació dels preus dels lloguers contemplada a la llei estatal d'habitatge 12/2023. González no vol llançar les campanes al vol, “perquè de moment no veiem cap al·licient en les polítiques d’habitatge del govern municipal”, però prefereix donar un marge de confiança a la nova regidora d’habitatge, Sonia Rodríguez, i veure què surt de la propera convocatòria de la Taula d’Habitatge.