Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Guanyem critica la baixa execució inversora i demana destinar part del romanent...
Guanyem critica la baixa execució inversora i demana destinar part del romanent a habitatge de titularitat municipal Ivan González, portaveu Grup Municipal Guanyem

Guanyem critica la baixa execució inversora i demana destinar part del romanent a habitatge de titularitat municipal

28 de març de 2024 a les 10:39

Guanyem considera la liquidació del pressupost de 2023 l’exemple d’una mala gestió que comença amb la decisió de prorrogar el pressupost de 2022 i generant una elevat romanent de tresoreria sense tenir capacitat per executar inversions, demanant destinar part del romanent a habitatge de titularitat municipal.

Audios

28-03-2024 Entrevista Ivan González (Guanyem)

El portaveu del Grup Municipal de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, creu que “el govern hauria d’haver explicat que si han aconseguit augmentar el percentatge d’execució d’inversions és perquè la xifra destinada a inversions era inferior a altres anys”, tot demostrant “una mala gestió que comença quan decideixen prorrogar el pressupost de 2022, generant un romanent milionari i amb poca capacitat d’executar inversions malgrat augmentar impostos”. 

González diu que mai han tingut problemes de diàleg amb el govern, de la mateixa manera que s’han trobat amb un mur a l’hora de negociar la implementació de mesures com “tirar endavant una auditoria tècnica sobre les infraestructures relacionades amb la sequera; un estudi per veure quins serveis es poden passar a la gestió directa o destinar bona part del romanent a la construcció i adquisició d’habitatge de titularitat municipal”.

Guanyem va votar contra la modificacions de cinc ordenances fiscal per considerar que “només es tractava d’operacions cosmètiques”, però que sempre recolzaran al govern “quan les modificacions de les ordenances serveixin per posar en marxa polítiques de progressivitat fiscal”.

Des de Guanyem esperen que el govern posi fil a l’agulla per donar compliment a les mocions aprovades per a l’actualització del Catàleg de Patrimoni i per a la creació de la Comissió Municipal del Patrimoni, ja que “l’actualització s’hauria de fer amb celeritat perquè mai ha estat una prioritat dels darrers governs; i la comissió hauria de poder funcionar tenint en compte l’opinió d’experts externs sense entorpir una burocràcia administrativa molt feixuga”. 

En l’apartat de mocions, Guanyem es va afegir com a proposant en la moció d’ECP de suport a les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) que demanava també iniciar els tràmits per realitzar un estudi de viabilitat de la gestió directa del SAD. Ivan González creu que “el SAD és un exemple clar de la necessitat de recuperar alguns serveis per a la gestió directa davant la incapacitat d’exercir un control efectiu de com s’ofereix el servei i la impossibilitat per llei d’incloure clàusules de millora de les condicions laborals de les treballadores”. Per a González, “el SAD hauria de ser dels primers a la llista per estudiar la municipalització, perquè el sistema de privatització de serveis està pensat per premiar les ofertes d’empreses a la baixa, una recepta perfecta per a oferir serveis de poca qualitat i en condicions laborals precàries”. 

 

El Ple va aprovar una moció d’ERC instant a l’Ajuntament a fer l’estudi de la creació d’un programa local d’ajuts per a la rehabilitació de façanes en edificis d’ús residencial i propietat horitzontal. Des de Guanyem pensen que l’Ajuntament  no ha de defugir la seva responsabilitat en el tema i “tenir prou capacitat per fer inspeccions d’edificis per evitar posar en risc la vida de les persones com ha passat a altres municipis”.