Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Guanyem critica que la ZBE no arribi acompanyada per mesures prèvies com la mill...
Guanyem critica que la ZBE no arribi acompanyada per mesures prèvies com la millora del transport públic i un pla de mobilitat Ivan González, portaveu Grup Municipal Guanyem

Guanyem critica que la ZBE no arribi acompanyada per mesures prèvies com la millora del transport públic i un pla de mobilitat

1 de febrer de 2024 a les 11:53

Guanyem defensa la necessitat de disposar d’una ZBE al municipi, però creuen que no pot tenir el biaix classista que l’hi ha imprès el govern del PSC. També lamenten que la ZBE no hagi vingut acompanyada de mesures prèvies per fer-la més efectiva i menys lesiva per a les classes populars.

Audios

01-02-2024 Entrevista Ivan González (Guanyem)

El portaveu del Grup Municipal de Guanyem, Ivan González, pensa que “per implementar una ZBE, que implica deixar fora la gent amb vehicles més antics i amb dificultats econòmiques per canviar de cotxe, calen primer altres mesures com la millora del transport públic i la implementació d’un pla de mobilitat”.

González considera que les exempcions per raons econòmiques de l’ordenança són insuficients, ja que “el govern ve a suposar que una família de dos membres amb uns ingressos d’uns 20.000 euros anuals està en disposició de poder comprar-se un vehicle nou”.

 

Guanyem mostra tot el seu suport a la plantilla de la residència Joan XXII, en vaga des de fa 8 mesos, posant en valor la imprescindible tasca que realitzen les treballadores del servei, lamentant que “moltes vegades la Generalitat acaba imposant unes condicions laborals poc dignes i deixant la porta oberta a la gestió privada amb licitacions a la baixa”.

Sobre la campanya contra els incívics que ha posat en marxa el govern, Ivan González creu que “la defensa de l’espai públic com espai de convivència ha de poder contemplar les sancions per aquells que no el respecten, però sense haver de caure en la demagògia de la ultradreta ni caure en la temptació d’utilitzar les patrulles de vigilància per reprimir l’activisme social”.