Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Guanyem demana una reflexió sobre el model de gestió del Bosc Tancat
Guanyem demana una reflexió sobre el model de gestió del Bosc Tancat

Guanyem demana una reflexió sobre el model de gestió del Bosc Tancat

7 de març de 2024 a les 11:47

El grup de Guanyem Cerdanyola manifesta trobar-se amoïnat perquè creu que els dos punts sobre el Bosc Tancat tractats al passat Ple municipal -la nova cessió del contracte de gestió i el compliment d’una sentència favorable a un anterior concessionari-, són el preludi de nous episodis sobre el tema.

Audios

07-03-2024 Entrevista Ivan González (Guanyem).mp3

El portaveu del Grup Municipal de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, indica que tot i que segurament són qüestions tècniques, seria bo que a nivell polític, es fes una reflexió sobre aquest model de gestió, que a Cerdanyola, “no està donant bons resultats”.

González emplaça al govern municipal a plantejar-se la gestió directa en les seves diverses modalitats com a una alternativa de bona gestió. Segons remarca, en aquest cas del Bosc Tancat si se suma “un model  que està donant problemes, amb una gestió, com a mínim temerària, al portar endavant punts amb informes desfavorables, em temo que ens continuarem trobant amb situacions així”.

Donar compliment a la sentència i el debat sobre anteriors mandats

Sobre la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona estimant el recurs interposat per un anterior adjudicatari, Sport Natura Rural, contra acords plenaris dels anys 2013 i 2018 i que va generar un intens debat al Ple, Ivan González, demana que s’informi bé als grups  i que, com a mínim, se’ls digui què vol dir el compliment d’aquesta  sentència, perquè assegura que no han pogut entrar al fons de qüestions com, per exemple, què passa amb els cànons no pagats per la concessionària o altres obligacions.

D’altra banda, sobre el debat que es va generar arran d’aquest punt i en el que es va fer referència al mandat 2015-2019, González comenta que Guanyem no va intervenir en la primera ronda, però que les intervencions d’ERC i PSC els van donar peu a fer-ho.

González, que era regidor del govern de Compromís per Cerdanyola en aquell mandat, admet que segurament van fer errors i que van pagar la novatada, però remarca que van patir un bloqueig per part del PSC i altres formacions de l’oposició perquè els partits que porten molts anys a les institucions són molt resistents a perdre el govern. Assenyala que “són els mecanismes típics dels partits que han tingut el poder durant anys i altres s’apunten també al linxament”. No obstant això, reconeix que no és una actitud només del PSC, sinó de totes les estructures de partits similars que no accepten els canvis i que ha passat en altres ocasions en altres administracions, com la Generalitat.

Mercat tensionat

Un altre tema judicial debatut al Ple va ser la personació de l’Ajuntament en el recurs interposat per diverses entitats del sector immobiliari i la propietat urbana contra la declaració com a zona de mercat residencial tensionat de Cerdanyola. Ivan González manifesta que la declaració de mercat tensionat és una eina que tenim a l’abast per faciliar l’accès a un habitatge més assequible i que estem en l’obligació de fer-la servir.

El Ple va acordar l’adhesió a l’European Forum for Urban Security, amb el vot en contra del grup de Guanyem. Segons González, són escèptics amb aquest tipus de fòrums perquè normalment tal i com estan configurats actualment, són espais poc útils. 

I afirma que tal i com està concebut serveix per perpetuar la visió segons la qual la manera d’abordar els problemes de seguretat és sempre l’ús de la força policial en comptes  d’atacar les causes de la desigualtat i la precarietat de la població que és el que està demostrat que hi ha sempre al darrera de qualsevol situació d’inseguretat.

Les mocions

Pel que fa a les mocions, es van aprovar els textos per una gestió rigorosa i eficient en l’acollida de persones nouvingudes -presentada per ERC i ECP-; el de suport a la mobilització de la pagesia davant la crisi del sector agrari i la necessitat de fer polítiques per la sobirania alimentària -presentada per Guanyem; la de delimitació dels habitatges d’ús no residencial i impuls de polítiques públiques d’habitatge -presentada per Guanyem, ERC i ECP-; i la moció per convertir les piscines públiques de Cerdanyola en refugis climàtics -presentada per ERC-

Per a Ivan González, les mocions lligades a Cerdanyola és important que des de l’oposició es tingui una actitud propositiva perquè són mesures beneficioses per a la ciutat que s’han de seguir proposant.

També comenta, en referència a les mocions de caire general, que és important que l’àmbit municipal no sigui aliè als grans temes que també repercuteixen en la ciutadania.