Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Guanyem ha votat en contra de l’ordenança de terrasses per posar de manifest la...
Guanyem ha votat en contra de l’ordenança de terrasses per posar de manifest la manca de participació ciutadana

Guanyem ha votat en contra de l’ordenança de terrasses per posar de manifest la manca de participació ciutadana

2 de març de 2023 a les 11:24

Guanyem Cerdanyola va votar contra l’aprovació definitiva de l’ordenança de terrasses per considerar que el govern ha optat per la via fàcil i ha obviat posar en marxa un debat ciutadà necessari en un tema tan complex.

Audios

02-03-2023 Entrevista Ivan González (Guanyem)

El portaveu del Grup Municipal de Guanyem, Ivan González, considera que “el govern s’ha limitat a acceptar la majoria de reivindicacions del Gremi d’Hostaleria i no ha tingut prou en compte a les comunitats de veïns, evitant fomentar un autèntic debat de ciutat”. González es mostra escèptic davant la utilitat d’una taula de seguiment que “no acaba de definir clarament les seves funcions”.

El Ple aprovava per unanimitat el nou Reglament General del Cementiri per resoldre la situació d’algunes famílies que, afectades per les obres de reforma i ampliació del cementiri, no podien disposar de nínxols. Una qüestió tècnica que per a Guanyem “posa de manifest la problemàtica relacionada amb la reforma del cementiri i la construcció d’un crematori, que el govern socialista del mandat 2011/2015 va vincular a la concessió, generant malestar ciutadà pel crematori i obligant al posterior govern de Compromís a negociar amb l’empresa la reforma del cementiri sense la construcció del crematori”.

Guanyem es va abstenir en l’aprovació de la revisió de preus del contracte de neteja i recollida de residus al que obliga la situació de pròrroga forçosa. Des de Guanyem són partidaris d’un model de recollida selectiva proper al porta a porta, i troben inexplicable que “el govern no tingui cap proposta de model, a no ser que siguin covards davant el desgast polític que pugui suposar l’aposta política per un canvi de model”. I mentre, apunta González, “s’acorda una revisió de preus a l’alça sense cobertura legal”.

El Ple va aprovar, amb el vot favorable de Guanyem, una moció d’ERC reclamant apropar els serveis de préstec de la Biblioteca Central als barris, ja que “és un punt que ja portàvem el programa electoral al 2019 i que seguirà present en el programa electoral del 2023”.

Guanyem era un dels proposants, amb ERC, d’una moció proposada per la PAH crítica amb els canvis normatius previstos en relació a la desocupació d’habitatges. Una Llei d’Enjudiciament Criminal que González considera que “criminalitza la pobresa, vinculant ocupació d’habitatge buit de grans tenidors a problemes d’ordre públic i tràfic de drogues, que són conductes clarament tipificades al Codi Penal”.

Sobre la primera intervenció de representants de Vox a la sala de plens, en el temps de l’Audiència Ciutadana, Ivan González vol creure en la capacitat d’articular una resposta conjunta dels grups amb representació al plenari davant la presència de la ultradreta com amenaça dels valors democràtics.