Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Guanyem manté els dubtes sobre l’establiment definitiu de la gestió directe de l...
Guanyem manté els dubtes sobre l’establiment definitiu de la gestió directe de les escoles bressol municipals Ivan González, portaveu Grup Municipal Guanyem

Guanyem manté els dubtes sobre l’establiment definitiu de la gestió directe de les escoles bressol municipals

27 de juliol de 2023 a les 12:25

Guanyem manifesten molts dubtes sobre la intenció del PSC d’establir el model de gestió directa de les escoles bressol municipals quan ho van rebutjar fins a tres vegades al mandat 2015-19 i ara, quan tot semblava enllestit per aquest curs, s’endarrereix un any més.

Audios

27-07-2023 Entrevista Ivan González (Guanyem)

El portaveu del Grup Municipal de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, es mostra sorprès per l’endarreriment fins al proper curs de la posada en marxa de la gestió directa de les escoles bressol municipals “portant al Ple un punt que és un veritable galimaties jurídic i gramatical que, entenc, només busca implicar a l’oposició en la decisió, defugint el govern la seva responsabilitat en l’endarreriment”.

El Ple va aprovar el reglament i l’establiment del servei d’estacionament de la Zona Taronja, un model al que Guanyem no s’oposa, reconeixent-li algunes virtuts, però consideren que “es va començar a implementar d’una manera improvisada que suposava descapitalitzar l’empresa municipal, sense resoldre la pèrdua d’ingressos que suposava la Zona Blava”. També creuen que una mesura con el servei de Zona Taronja s’havia de tractar en l’àmbit més ampli d’un Pla de mobilitat

Amb els únics vots favorables del govern, s’aprovava la pròrroga forçosa del contracte de gestió de les instal·lacions semafòriques de la ciutat. González diu que “és indiscutible que s’està cometent una il·legalitat, el que no suposa cometre un delicte, sinó simplement que no s’està seguint el procediment que marca la llei”. En aquest cas “la pròrroga forçosa és una il·legalitat perquè ni el contracte que es prorroga ni la llei de contractes ho permeten”.

El Ple ratificava la resolució d’alcaldia per personar-se en diversos contenciosos relacionats amb el PEM Guiera interposats per Caixabank, Institut Català de Finances i Federació Catalana d’Handbol, que impugnen el valor de reversió aprovat pel Ple, en un procediment judicial que Ivan González preveu molt llarg.

El Ple de juliol va aprovar la cessió del contracte de gestió de la ZEM Bosc Tancat, que passarà d’una empresa a una altra. El punt venia amb una diligència de secretaria que expressava molts dubtes, compartits en part per Guanyem, que esperen que en aquesta ocasió es tracti d’una empresa solvent i que el Bosc Tancat es mantingui obert a la ciutadania.

El aprovava cinc modificacions de pressupost per gairebé 9 milions d’euros, unes modificacions, tal com recorda el portaveu de Guanyem, que “havien estat rebutjades a finals del mandat anterior per no haver estat negociades quan el PSC no tenia majoria suficient, i que ara han portat de nou per a la seva aprovació en un escenari de majoria absoluta”.

Sobre les previsions d’intervenció d’acabar l’any amb 16 milions d’euros de romanent de tresoreria, Ivan González creu que “és el moment per a que el govern, amb tots els recursos polítics i tècnics i una majoria absoluta al Ple, demostri la seva capacitat d’execució pressupostària”. González, però, reconeix que “la dificultat d’executar partides és un problema endèmic de les administracions locals, subjectes a una normativa en l’àmbit de la contractació és tan garantista que ho acaba endarrerint i dificultant tot”.