Ha mort Esteve Buldú, un ciutadà compromès amb Cerdanyola
27 d'agost de 2008 a les 0:00Esteve Buldú i Galián, empresari, exjugador i expresident del Cerdanyola C.H., expresident del Rotary Club i per damunt de tot veí de la nostra ciutat, ha mort la matinada del dia 26 d’agost, a causa d’una greu malaltia que ja arrossegava fa temps. L’enterrament tindrà lloc avui dijous dia 28, a les 17.30 h. a l’església de Sant Martí.
Esteve Buldú deia que “les associacions de veïns són l’ànima i l’esperit del poble” i ell, com a veí de Cerdanyola sempre es va mostrar disposat a treballar per aquest poble que va veure transformar-se en ciutat. Buldú va ser regidor pel terç familiar de l’Ajuntament durant l’etapa final del mandat de Domènec Fatjó i testimoni de la disbauxa urbanística del moment. Gràcies a l’actuació de Buldú i altres regidors, que s’havien acostumat a la frustració que suposava intentar imposar una mica de seny, es va aturar el projecte d’una segona Ciutat Badia al terme municipal. Esteve Buldú va presentar candidatura a l’alcaldia després de la dimissió de Fatjó, però va ser derrotat per en Amadeo Ramírez.
El compromís d’Esteve Buldú amb Cerdanyola queda patent en els difícils anys del franquisme tardà en algunes accions empreses des de l’Ajuntament, com col•locar la senyera a la balconada de l’Ajuntament (era el segon poble que ho feia), substituir el nom d’Avenida del Generalísimo pel d’Avinguda Catalunya o la creació de les places de l’Abat Oliba i de l’Onze de Setembre. També va ser un dels organitzadors del Primer Aplec de la Sardana al campus de la UAB o una de les firmes que avalava el pas de la Marxa per la Llibertat per la ciutat l’any 1976, quan ell era alcalde accidental.
Esteve Buldú també ha estat vinculat a la tasca del Casal Parroquial i la denuncia dels estralls que ha causat l’asbestosi a la ciutat. Va ser el primer president del Club Rotary local i la seva primera activitat pública va ser l’organització d’un concert de Pep Sala en benefici de l’Associació d’Afectats per l’Amiant. Al capdavant del Rotary va instituir la Nit del Sopar Solidari i va lliurar un total d’onze equips informàtics a les associacions de veïns amb seu als centres cívics de la ciutat entre d’altres accions. Al deixar la presidència va rebre el guardó Paul Harris, la màxima distinció del Rotary Internacional, per la seva funció com a president fundador i la seva tasca de posada en marxa del Rotary Club de Cerdanyola.
Tampoc cal oblidar la seva vinculació al Cerdanyola Club d’Hoquei, primer com a jugador i al 2005 com a president en uns moments d’emergència per al club degà d’Espanya.
Esteve Buldú creia que els temps actuals “no ens deixen gaudir de l’amistat i d’aquí la soledat de les grans ciutats d’avui en dia. A tots els nivells, la col•laboració és necessària perquè l’ètica s’està perdent arreu del món, hem de recuperar l’humanisme com a norma, que els problemes de la gent, sigui d’on sigui, els sentim com a propis i actuem en conseqüència”. Buldú sempre va oferir la seva col•laboració, desinteressadament, per fer d’aquesta ciutat un lloc una mica millor.