Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Hanami, el plaer de contemplar les flors, inspira una exposició al B'Art

Hanami, el plaer de contemplar les flors, inspira una exposició al B'Art

3 d'abril de 2024 a les 13:39

Hanami és el plaer de contemplar les flors. Un concepte de la cultura japonesa que les artistes Marta Torres i Marutxi Beaumont han volgut capturat amb gravats que, en contra del que pot ser habitual en aquesta tècnica, conformen peces amb voluntat de ser instants únics. L’exposició es mostra al B’Art de l’Ateneu.

Marta Torres i Marutxi Beaumont han unit les seves mirades, la seva destresa i la seva ànima poètica per bastir una exposició que s’ha instal·lat al B’Art de l’Ateneu fins el mes de juny. Beaumont ja ho avisa, la mostra és llarga i les obres aniran canviant amb el pas de les setmanes.

La mostra és llarga però les peces són úniques. Volen plasmar un concepte de la cultura japonesa, l’Hanami, el plaer de contemplar les flors. Marutxi Beaumont explica que, per extensió, aquest concepte s’ha acabat lligant al període en que floreixen els cirerers, normalment i depèn del lloc del Japó que sigui, entre febrer i maig. Un període que és una autèntica festa ciutadana en que la ciutadania japonesa s’aboca en massa a parcs i jardins a veure aquestes flors.

La regidora de Museus de Cerdanyola, Pilar Adell, destacava en la inauguració de la mostra que  aquest concepte ha inspirat a les artistes a fer obres d’una especial bellesa.

Marta Torres és una de les artistes que ha plasmat aquesta bellesa de contemplar les flors. En aquesta exposició que organitza l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola, Torres ha volgut oferir gravats amb diferents tècniques, com l'aiguafort, l'aiguatinta i el fotogravat. Per la seva banda, Marutxi Beaumont destaca que ha utilitzat la tècnica dels monotips de gel print, cosa que fa que cada peça sigui única, en contra del que pot ser habitual en el gravat, que es pot reproduir.

La sala del B’Art de l’Ateneu acollirà l’exposició fins el 3 de juny.

Galeria d'imatges