Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Hardcore. flamenc i acordió clàssic destaquen a un cap de setmana molt musical
Hardcore. flamenc i acordió clàssic destaquen a un cap de setmana molt musical

Hardcore. flamenc i acordió clàssic destaquen a un cap de setmana molt musical

17 d'octubre de 2003 a les 0:00

Cap de setmana intensament musical el que ha de viure Cerdanyola entre avui i diumenge. Amb música molt diferent a més. Des del quejío flamenc a la contundència del hardcore passant per la peculiar visió de la música clàssica des d’un instrument com l’acordío. Tot això condimentat amb l’art present a les diverses exposicions que hi ha a la ciutat i la representació de T-Atreves Teatro, una de les companyies amateurs més veteranes de la ciutat.

Ahir dijous s’obria el II Altimira Festival al Casal de Joves, certamen que avui i demà passa al teatre de l’Ateneu amb la contundència del hardcore i el panorama musical més alternatiu internacional ja que avui es gaudir d’un grup japonès com és Chicken Farm Seat 6 i demà de la banda holandesa Against Time.

Però, de fet, el cartell d’avui presenta moltes més bandes destacades com Hopeful, Holywater o No More Lies.Pel que fa a la vetllada de demà, dissabte, els cerdanyolencs NoWayOut actuaran acompanyats de bandes reconegudes com The Unfinished Sympathy o el grup navarrès Berri Txarrak, grup que segons el seu bateria, Aitor Goikoetxea, destaca per la seva energia i sentiment als directes.

El quejio flamenc torna avui a Cerdanyola amb les XV Jornades Culturals Flamenques que organitza la Peña de la nostra ciutat. Avui serà el torn, a partir de les 22.30 hores del cantaor d’Osuna Manuel Cuevas acompanyat al toque per José Luis Postigo. El president de la Peña Flamenca, Manuel Hurtado, destaca que Cuevas és un clar exponent del llegat d'Antonio Mairena, mític artista a qui es dedica aquesta edició de les jornades flamenques.

Demà dissabte, igualment a les 22.30 hores, el periodista i crític de flamenc Manuel Martín oferirà una conferència sobre l’herència artística de Mairena que serà il.lustrada pel cantes de Curro Malena, un vell conegut de Cerdanyola.

El Barber de Sevilla de Rossini s’escoltarà demà a les 21 hores a l’església de Sant Martí en una interpretació diferent ja que diferent serà l’instrument protagonista: l’acordió de Ferran Martínez. El músic interpretarà un repertori de peces clàssiques amb el bayan rus, l’acordió tradicional d’aquest país eslau i farà pedagogia entre el públic assistent explicant la història de l’instrument i les diferents tècniques i característiques que el defineixen. El músic donarà a conèixer a Cerdanyola el seu primer CD amb la interpretació de peces d’autors tan diversos com Álbeniz, Bach o Albinoni, però també Agustín Lara.

Martínez reconeix que al nostre país no hi ha tradició de concert amb acordió, un instrument encara jove. Segons Martínez, al concert es podran veure les possibilitats que té l’acordió com instrument concertístic.

Pel que fa al teatre, la companyia T-Atreves Teatro representarà, diumenge a les 20 hores a l'Ateneu, l’obra La vida privada, de Marco Antonio de Parra, un muntatge que no es recomana per a menors perquè utilitza un llenguatge dur per abordar la intimitat d’una família marcada per una mort inesperada.

Les exposicions també ens ofereixen una oferta de lleure destacada per aquest cap de setmana amb les escultures basades en arrels d’arbres de Jaime Torralba a Can Feliu del Cantó, els quadres de Rodolfo Regaño a la sala d’art Buigas, les obres de l’escultora local Anna Riverola a l’Espai d’Art la Caixa o la mostra col.lectiva de Mercedes Rodríguez, Josefina Llamas i Joana Parès al Balcó Sala d’Art.