Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Hissada solemne de la bandera andalusa a Cerdanyola

Hissada solemne de la bandera andalusa a Cerdanyola

28 de febrer de 2005 a les 0:00

Una nodrida representació de la Casa d’Andalusia i de l’Ajuntament van participar dissabte en l’acte d’hissada de la bandera andalusa. Tot i que avui, dilluns, s’escau aquesta diada, s’optà per fer-ho durant el cap de setmana per a facilitar l’assistència a l’acte celebrat a la plaça de l’Ajuntament.

A les 11 en punt del matí sonaren els himnes d’Andalusia i de Catalunya, hissant-se amb solemnitat escaient ambdues banderes. Una de les noies integrants del grup de ball de la Casa, abillada amb el vestit de cua tradicional andalús, s’encarregà de la hissada en els pals situats just davant la Casa Consistorial.

Exercir com andalusos

Manuel Hurtado, president de la Casa d’Andalusia, declarava a Cerdanyola Ràdio (105,3 FM) que l’acte té una càrrega emotiva pels andalusos, donat que els referma en els seus principis, costums i pensaments. Hurtado reivindica que exercir com andalús és una cosa que es pot fer arreu. I com no, també a Cerdanyola.

Un dels fets destacables de l’acte celebrat dissabte va ser l’absència de joves, en la delegació de la Casa d’Andalusia. Hurtado explica que aquest fet és una de les assignatures pendents de l’entitat, cercar la manera que els associats més joves s’interessin pels símbols i la història.

Conservar les arrels

Consol Pla, Tinent d’alcalde i regidora de Cultura, declarava als micròfons de la ràdio municipal que l’acte d’hissada de banderes “diu molt” per a les persones d’origen andalús, donat que “les arrels no s’han d’oblidar mai”. La important presència institucional, amb regidors i regidores dels partits del govern i del PSC, és una manera de visualitzar el suport que el municipi dóna als actes organitzats pels veïns d’origen andalús.

Pla explica que actualment la ciutat s’entén com a barreja de veïns i veïnes originaris d’arreu. Tots formem un actiu molt important per a definir la Cerdanyola actual. Així i tot, la presència d’andalusos vinguts en les grans migracions dels anys 60 és una de les més destacades que han marcat l’actualitat de la nostra ciutat.