Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Homenatge a Antonio Ortega, cofundador del GAT, en el seu centenari
Homenatge a Antonio Ortega, cofundador del GAT, en el seu centenari

Homenatge a Antonio Ortega, cofundador del GAT, en el seu centenari

10 de maig de 2023 a les 8:56

Els jardins de Ca n’Ortadó van ser l’escenari de l’homenatge a Antonio Ortega, cofundador del Grup Artístic Teatral (GAT) el dia que va complir 100 anys i en el marc de la Festa Major del Roser de Maig.

Antonio Ortega va rebre un homenatge amb motiu del seu centenari, el dissabte 6 de maig als jardins de Ca n’Ortadó. L’Ajuntament es va sumar a la celebració  i l’alcalde, Carlos Cordón, va fer entrega al centenari d’un ram de flors, un diploma i una insígnia de plata amb l’alzina de Cordelles.

Antonio Ortega va néixer el 6 de maig de 1923 a la província d’Almeria. Al 1949 va contraure matrimoni amb la Lolita i d’aquesta unió van néixer tres fills i més endavant cinc néts i dos besnets.

L’any 1976 i juntament amb Daniel Claramunt van fundar el GAT (Grup Artístic Teatral) a Cerdanyola del Vallès. Però aquesta no ha estat l’única aportació al teixit social i cultural de la ciutat doncs l’Antonio Ortega ha estat col·laborador i soci d’entitats com l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola, la Coral Cerdanyola, la Coral Collserola, la Coral de l’Orfeó la Lira, Freak Show, Taller de Cinema.