Hotel Cochambre, Amelie o D'Callaos destaquen a l'oferta de concerts amb espai local
3 de maig de 2013 a les 14:05Les versions ballables allotjades a l'Hotel Cochambre, el pop-rock melodiós d'Amelie, la música mestissa de D'Callaos, o l'espai local de Sergi Toà, Aldrin & Collins o el càsting de grups cerdanyolencs seran protagonistes de les nits de la Festa Major del Roser de Maig.
Hotel Cochambre va guanyar el premi ARC a la millor banda de versions l'any passat. Avui oferirà el seu espectacle atrevit, descarat i amb una posada en escena ben peculiar per obrir els concerts al Parc del Turonet. Serà a les 22.30 hores, després del castell de focs artificials. L'Hotel Cochambre està format pel personal d'un hotel que es dedica a tocar les cançons dels seus inquilins més famosos i ho fa d'una manera divertida i dinàmica.
Mentrestant, Aldrin & Collins, un dels grups que va participar al casting de bandes locals de l'any passat, actuen al B'Art de l'Ateneu a partir de les 12 hores. Els cinc components del grup cerdanyolenc amb nom d'astronautes indica que rep influències de gèneres tant diversos com el soul, el jazz, el pop-rock clàssic i de totes les dècades possibles fins arribar a un estil eclèctic. A la sala Acme serà el moment d'escoltar els Sota Mínims.
Possiblement el concert més esperat del parc del Turonet serà el de dissabte a la nit, una combinació de gèneres molt diferents: el pop de guitarra i melodia dels Amelie i la música mestissa de D'Callaos. Carles Ribes, un dels cantants d'Amelie, grup revelació del 2011 per a la revista Enderrock, destaca com a referents musicals grups com els com Simple Plan, Paramore o Mcfly.
Ribes explica que els agrada molt tocar en festes majors perquè s'acostuma a programar concerts amb bandes amb ritmes ben diferenciats. El cantant i guitarrista d'Amelie comenta que això passa en la que es podria anomenar fornada 2.0 del rock català en que han sorgit bandes de molta qualitat.
Paral.lelament, estarà tocant al B'Art de l'Ateneu Sergi Toà, un altre dels representants dels músics cerdanyolencs en la festa. Toà explica que la seva música es fonamenta en unes melodies que vesteixen lletres molt poètiques. El músic local actuarà acompanyat per David Gómez al piano i Antonio Meléndez a la guitarra.
Toà explica que Cerdanyola és una ciutat amb una gran tradició musical i considera que cal un esforç més gran col.lectiu per mantenir aquesta empenta cultural. El múdic indica que cal donar més oportunitats perquè segueixin sorgint figures com les de Llibert Fortuny o Lluís de Arquer, entre d'altres.
Un d'aquests esforços és el que s'intenta fer amb el càsting musical. La final d'aquest any es podrà seguir en el concert de demà dissabte a la plaça de l'Abat Oliba a partir de les 20.30 hores amb la participació de les bandes Late, The Dry RiverStompers i The Stagpies. El guanyador d'aquesta final tocarà al parc del Turonet diumenge a partir de les 22 hores acompanyant les rumbes del grup Rumba Alborada.