Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • IC-V adverteix de les conseqüències de seguir els tràmits del Centre Direccional

IC-V adverteix de les conseqüències de seguir els tràmits del Centre Direccional

4 de febrer de 2002 a les 0:00

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya-Verds (IC-V) ha reclamat oficialment a l’alcaldessa de Cerdanyola que declari invàlida l’aprovació inicial del Pla Parcial del Centre Direccional per part de la Comissió de Govern de l’Ajuntament i que no es continuï la seva tramitació fins que el Consell Executiu de la Generalitat no es pronunciï sobre l’aprovació definitiva de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) en aquest sector.
El portaveu municipal d’Iniciativa i tinent d’alcalde, Antoni Morral, adverteix que si no es frena la tramitació hi haurà conseqüències jurídiques ""i potser polítiques”, el que en una situació de crisi al govern de l’Ajuntament sembla indicar la possibilitat de ruptura del pacte entre IC-V i el Partit dels Socialistes (PSC). En l’escrit adreçat a l’alcaldessa, IC-V reclama que es reconsideri el projecte del Centre Direccional i s’adopti un planejament que limiti el creixement urbanístic i preservi la Via Verda.
La conselleria de Política Territorial va estimar parcialment divendres passat el recurs de reposició presentat per IC-V, la Coordinadora Via Verda i Esquerra Unida i Alternativa amb una decisió que deixa sense efecte aquesta aprovació de la modificació del PGM i que exigeix un informe de la Comissió Jurídica Assessora i l’aprovació del Consell Executiu de la Generalitat.
Els regidors ecosocialistes afirmen que posaran el màxim d’obstacles possibles al projecte urbanístic proposat al Centre Direccional i destaquen que l’estimació del recurs els ha fet guanyar temps perquè ara s’hauran de repetir tràmits administratius. El grup municipal d'IC-V recorda que les eleccions municipals es celebraran en 15 mesos. El portaveu d’IC-V destaca que els comicis poden provocar un Consistori amb correlació de forces diferents que congeli o canviï els acords presos sobre el Centre Direccional.