Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ICV/EA reitera l'aposta per l'alcaldia amb el suport de la direcció nacional
ICV/EA reitera l'aposta per l'alcaldia amb el suport de la direcció nacional

ICV/EA reitera l'aposta per l'alcaldia amb el suport de la direcció nacional

2 de juny de 2003 a les 0:00

Els responsables de la candidatura d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) afirmen que les direccions nacionals tant d'ICV com d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) avalen la decisió de la coalició a Cerdanyola d'optar a l'alcaldia de la ciutat amb negociacions de pactes de govern en base al cumpliment del programa presentat per la seva candidatura.

Toni Morral, cap de llista d'ICV/EA i candidat a l'alcaldia, remarca que aquest suport s'ha confirmat aquest cap de setmana a les reunions que han mantingut les direccions nacionals d'Iniciativa, per una banda, i d'EUiA, per una altra, i en les quals s'ha tractat de manra concreta la situació política que es viu a Cerdanyola amb la pèrdua de la majoria absoluta del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i la necessitats de pactes per garantir un govern municipal estable.

Segons Morral, les direccions nacionals "atorguen total llibertat" a la candidatura local per negociar un pacte de govern i el cas de Cerdanyola queda així "al marge de l'estratègia general" de prioritzar pactes amb el PSC. Morral indica que la candidatura de Cerdanyola "no entra en el joc" d'assegurar alcaldies a qualsevol preu.

ICV/EA segueix la celebració d'una ronda de converses amb les altres forces polítiques que han aconseguit representació al nou Consistori de l'Ajuntament i, un cop tancat aquest cicle, la candidatura farà una primera valoració de les converses amb la celebració d'una assemblea local l'11 de juny.

Morral insisteix que l'objectiu de la seva candidatura és obtenir l'alcaldia "per posar en marxa un canvi real" a l'Ajuntament que passa per "noves maneres de fer política" de les aplicades fins ara pel PSC. Segons Morral, en aquests moments, només és possible optar "entre el canvi o la continuïtat" i afirma que ICV/EA es manifesta disposada "a assumir la responsabilitat" que li ha transmés la ciutadania i que no pensa trair les expectatives de canvi sorgides de els urnes.

Segons Morral, de cara a possibles acords de govern seran fonamentals els punts de consens sobre el model de ciutat. En aquest sentit, el cap de llista d'Iniciativa manifesta que el Centre Direccional és un dels temes prioritaris a l'hora d'elaborar qualsevol pacte de govern i es destaca que en aquest tema hi ha molts punts de contacte entre ICV/EA i forces com les d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) o Participació Activa i Social (PAS). Avui mateix, Iniciativa es reunirà amb aquestes dues forces i també amb Convergència i Unió (CiU).