Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ICV es suma a la campanya d'AI per salvar la vida de Safiya Hussaini

ICV es suma a la campanya d'AI per salvar la vida de Safiya Hussaini

8 de març de 2002 a les 0:00

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Cerdanyola ha fet públic un comunicat en el que es suma a la campanya d'Amnistia Internacional (AI) per salvar la vida de Safiya Hussaini, de 30 anys, condemnada a mort per lapidació per un Tribunal de Nigèria acusada de mantenir relacions sexuals fora del matrimoni.
El comunicat d'ICV, que posa l'exemple de Hussaini com representatiu de la violència vers les dones, indica que el 18 de març es celebrarà una audiència en la que s'examinarà el recurs d'apel.lació presentat per la nigeriana per evitar que la condemnin a ""ser enterrada fins la cintura perquè desenes de persones li llancin pedres fins matar-la"".
La campanya de denúncia impulsada per AI recull missatges a través d'Internet per pressionar a les autoritats de Nigèria i evitar la lapidació de Hussaini. Els missatges es recullen a l'adreça www.amnistiaporsafiya.org i es lliuraran a l'Ambaixada de Nigèria el pròxim dia 14.
ICV considera que la celebració avui del Dia Internacional de la Dona és un bon marc per expressar la solidaritat amb Hussaini.