Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

ICV i EUiA reclamen que s'eviti la guerra contra l'Iraq

ICV i EUiA reclamen que s'eviti la guerra contra l'Iraq

25 d'octubre de 2002 a les 0:00

Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) han posat en marxa, amb el suport de les agrupacions locals de Cerdanyola, una campanya contra la guerra a l'Iraq. La campanya, amb el lema Qui prem el gallet? Aturem la guerra a l'Iraq, és la primera proposta política conjunta d'ambdues formacions després de la firma de l'acord electoral entre les seves direccions nacionals.

La campanya inclou l'enviament de postals al President del Govern Central denunciant el que consideren la complicitat de José María Aznar amb el govern dels Estats Units en el que, segons Joan Herrera, portaveu nacional d'ICV, és un intent de Bush de fer un "gran negoci petrolier a partir de la guerra". Per això, la imatge de la campanya mostra un nen amb una manega de gasolina apuntant-li el cap.

Aquesta mobilització tindrà el seu punt culminant diumenge amb la celebració d'una manifestació unitària -en la què prendran part diverses associacions cíviques- que es farà a Barcelona a les 12 del migdia. La campanya també ha comptat amb cartells, la presentació de mocions a diversos Ajuntaments catalans i actes informatius.

Herrera afirma que "la guerra no té cap sentit i hi ha moltes raons per mobilitzar-se" des d'humanitàries fins la possibilitat d'augmentar la pressió internacional davant Bush i l'actuació davant el govern del Partit Popular" per a evitar el seu seguidisme". El portaveu nacional d'ICV destaca que la població espanyola està "molt majoritàriament en contra de la intervenció armada", però assegura que "si fos pel bel.licisme d'Aznar ja estaríem ficats en ella".

Segons Joan Herrera, la guerra "només generaria més inseguretat" i critica durament l'estigmatització del món mulsumà des dels atemptats de l'11 de Setembre i la desigualtat i injustícia creixent són els països pobres des d'aquella data. El portaveu nacional d'ICV considera que s'ha simplificat els problemes del terrorisme dividint el món entre bons i dolents, "quan les seves causes es combaten amb justícia social".

La manifestació de diumenge a Barcelona s'iniciarà a les 12 del migdia a la Plaça de Catalunya i finalitzarà davant la Delegació del Govern a Catalunya, situada al Pla del Palau.