Imma Monsó presenta el seu darrer llibre al Cafè amb lletres
22 de maig de 2007 a les 0:00"L'escriptora lleidatana va parlar a l'Espai Enric Granados de l'obra ""Un home de paraula"", on relata la relació amb el seu company el filòsof Roger Moreno"
L'Espai Enric Granados acollia una nova sessió del programa "Cafè amb Lletres" amb la presentació del darrer llibre d'Imma Monsó "Un home de paraula". El llibre sorgeix arrel de la mort del que ha estat el seu company durant setze anys, el filòsof Roger Moreno, mort l'any 2003. L'obra està dividida en dues parts: en la primera s'explica l'història d'amor que va viure la parella i en l'altra part la mort i la posterior reestructuració de la seva vida.
Imma Monsó explicava que el llibre va començar com un diari terapèutic a través del qual va poder alliberar el dolor que sentia i amb el que deixar una crònica testimonial per als seus amics i la seva filla. L'escriptora va dir que en aquells mesos no s'havia plantejat que aquelles fulles es convertirien amb el temps en literatura. Segons va explicar, la catarsi produïda per la mort del seu home necessita un procés d'elaboració, per això desprès d'un any d'escriure va notar que ja podia parlar del fet des del distanciament i que els pensaments anotats en fulls podien convertir-se en literatura.
A l'acte també va assistir l'escriptor local, Isidre Grau qui va ser l'encarregat de presentar el llibre i a l'autora. Posteriorment a les seves intervencions es va donar la paraula als ciutadans que va fer preguntes sobre l'obra i la construcció literària. Imma Monsó, nascuda a Lleida, va fer estudis de Filologia Francesa. Durant un temps va exercir com a professora d'institut, tot i que ara col·labora amb els seus escrits a publicacions com El País. Com a narradora va començar la seva trajectòria guanyant el premi Ribera d'Ebre del 1996 amb el llibre "Si és no és". El mateix any s'estrenava amb la novel·la "No se sap mai", un llibre que la va situar entre els millors escriptors de la seva generació. Posteriorment van veure la llum novel·les "Com unes vacances", "Tot un caràcter", "Millor que no m'ho expliquis!, o "Marxem, papà. Aquí no ens hi volen".