Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Impuls del Parc Taulí i l’Hospital Clínic en l’aplicació clínica del 3D
Impuls del Parc Taulí i l’Hospital Clínic en l’aplicació clínica del 3D Equips 3D Foto cedida pel Parc Taulí

Impuls del Parc Taulí i l’Hospital Clínic en l’aplicació clínica del 3D

10 de gener de 2023 a les 10:18

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i l’Hospital Clínic de Barcelona han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de co-desenvolupar projectes d’innovació en nous productes i serveis en l’àmbit hospitalari i la salut relacionats amb la tecnologia 3D.

Fonts dels dos centres indiquen que aquest acord permetrà unir esforços i generar sinèrgies aportant el coneixement, tecnologia i know-how dels laboratoris 3D d’ambdues institucions per tal de desenvolupar projectes innovadors que donin resposta als reptes clínics i, en definitiva, aportin grans avenços per a la salut de les persones.

Des de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí manifesten que el creixement del laboratori 3D del Parc Taulí i el desenvolupament de projectes capdavanters ha sigut un objectiu estratègic des dels seus inicia. El Laboratori 3D va néixer al 2015, sota el lideratge del traumatòleg Ferran Fillat, i al llarg d’aquests anys ha desenvolupat projectes com la creació de l’spin-off Tailor Surgery. Al 2022, ha obtingut la llicència de fabricació de productes sanitaris a mida, convertint-lo en el tercer hospital de l’Estat en rebre-la. Així mateix, el Laboratori 3D treballa estretament amb els professionals assistencials en un gran volum de casos perquè els pacients puguin beneficiar-se directament de l’aplicació del 3D en l’àmbit mèdic.

De la mateixa manera, l’Hospital Clínic ha esdevingut un referent internacional d’excel·lència en l’assistència i la investigació biomèdica, i ha desenvolupat diversos projectes innovadors vinculats amb la tecnologia 3D amb aplicació a la biomedicina. Alguns dels casos més destacats han sigut la planificació i simulació d’intervencions neuroradiològiques especialment complexes, la realització de cirurgies endoscòpiques 3D de pròstata per primer cop al món, o la utilització de la tècnica d’Alta Definició (HD) en 3D en cirurgia laparoscòpia, també per primera vegada a nivell mundial. En el camp de la impressió 3D s’han realitzat 8 projectes de innovació assistencial des de la coordinació de la Direcció d’Infraestructures i Enginyeria Biomèdica.