Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Impuls Municipal, candidatura sorpresa per a les eleccions, es presenta com la v...
Impuls Municipal, candidatura sorpresa per a les eleccions, es presenta com la veu de la ciutadania

Impuls Municipal, candidatura sorpresa per a les eleccions, es presenta com la veu de la ciutadania

6 de març de 2023 a les 9:35

Impuls municipal és la candidatura sorpresa per a les eleccions locals de maig. Amb l’advocada Elisenda de Clascà com a candidata a l’alcaldia, Impuls municipal es presenta com una formació de Km 0 que vol ser la veu de la ciutadania més enllà de les ideologies i els partidismes i apostant per una administració eficaç i ràpida que doni serveis de qualitat al veïnat.

Elisenda de Clascà explica que la nova candidatura neix perquè “a veu dels ciutadans de Cerdanyola” és el seu impuls i fa temps que l’estan escoltant i són aquestes demandes les que construeixen el seu programa electoral. De Clascà destaca que les sigles d’aquest impuls marquen els seus objectius: I d'iniciativa; M de municipal en el sentit de proximitat; P i U de persones unides per la pacífica convivència; L de lliurement, de llibertat; i S de solidaria i vocació de servei: Impuls Municipal de Persones Unides Lliurement i Solidària. 

La candidata, que feia la presentació del programa d’Impuls Municipal a una empresa del Parc Tecnològic del Vallès, explica que la formació no respon a models polítics superats d’esquerra o dreta ja que no pensen en “ideologies antigues”. De Clascà manifesta que Impuls Municipal en el que creu és en l’equilibri i el dinamisme i ressalta que s’ha d’acabar amb una administració lenta perquè “la burocràcia esta frenant a la ciutat” i a les seves persones, l’activitat econòmica i els serveis socials. Des d’Impuls aposten per l’eficàcia d’una administració ràpida i digital.

Salu, gent gran i infància

Elisenda de Clascà ha presentat els trets principals del programa de la formació per a les eleccions municipals de maig en què la salut és un punt clau amb la necessitat d’ampliar el servei dels Centres d’Atenció Primària i al necessària construcció d’un hospital Ernest Lluch que tingui especial cura pel foment de la prevenció i la detecció precoç de les malalties mentals.

Per a la nova formació, hi ha una dada preocupant: Cerdanyola pateix un sobreenvelliment excessiu que requereix de polítiques de foment de la natalitat i atracció a la gent jove al temps que es retorna la ingent aportació a la societat que ha fet i encara fa la gent gran.

En aquest apartat destaquen mesures com la bonificació de l’IBI als majors de 80 anys o a les famílies amb nens de 0 a 3 anys, la millora de la xarxa de casals i residències de gent gran i també l’establiment de ludoteques o espais de criança municipals o la lluita contra la pobresa infantil, al temps que també es te cura de la gent jove incentivant la pràctica de l’esport i les aficions juvenils, creant beques esportives o musicals o estudiant la creació d’un bus d'oci nocturn de cap de setmana UAB-Cerdanyola-Sant Cugat o la gratuïtat del transport públic cap al campus universitari, entre d’altres.

Seguretat, comerç, neteja

La millora dels protocols de seguretat, la modernizació de les instal.lacions d’una Policia Local “que ha de ser escoltada en les seves reivindicacions” o l’impuls a un” model de seguretat preventiva” amb mesures com càmeres de trànsit per localitzar vehicles són mesures de les polítiques de seguretat que planteja Impuls Municipal. 

Elisenda de Clascà planteja la reubicació de les famílies necessitades que ocupen un habitatge al temps que apunta que “cal controlar l'ocupació il.legal, la que genera molèsties i delinqüència perquè no es pot confondre ocupació amb apropiació”.

Impuls Municipal, que també presenta candidatura a Sant Cugat, aposta per polítiques de comerç que dinamitzin el sector amb una neteja de carrer millor i lluitant contra l’incivisme als carrers potenciant un comerç atractiu per al veïnat i per les persones de l’entorn de Cerdanyola i uns mercats actualitzats a la realitat del moment. Elisenda de Clascà es pregunta si “no veiem que l’avinguda Catalunya s’ens està morint?” i aposta per una possible peatonalització desviant el trànsit al passeig del Pont perquè cal “fer renàixer el cor de la ciutat”, un centre on planteja la necessitat d’un espai lúdic i esportiu.

Educació, transports, cultura

En matèria educativa, Impuls planteja ajudes en el transport escolar per a famílies nombroses, l’aposta per beques d’esmorzar i berenar o la creació de ludoteques Municipals que ajudin a la conciliació familiar i en política d’habitatge defensen ajudes a les primeres fiances per a la gent jove que facilitin l’accés a l’habitatge de lloguer, del qual ha d’haver un parc important en la urbanització del Centre Direccional.

La millora del transport públic i la mobilitat és un dels compromisos de la nova candidatura destacant la necessitat que es desbloquegi el projecte del tramvia, un Tramvallès que podria ser d’hidrògen; augmentar la freqüència del bus públic evitant zones aïllades al municipi, especialment espais econòmics destacats com el PTV o el Parc de l’Alba que, destaquen, pateixen un greuge comparatiu amb parcs empresarials d’altres ciutats; o reestructurar el sistema de trànsit a la ciutat per evitar col·lapses.

Altres punts destacats del programa d’Impuls Municipal passen per l’augment d’equipaments esportius; la creació d’uns jocs olímpics locals; l’ampliació del Festival de Blues; que es tracti amb mim a les entitats culturals, “que donen segell d’identitat a Cerdanyola”; o la creació d’un centres d’estudis universitaris o postgrau al nucli urbà.