Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Iñaki Gabilondo, premi Ítaca UAB per una trajectòria compromesa amb la dignitat...
Iñaki Gabilondo, premi Ítaca UAB per una trajectòria compromesa amb la dignitat humana Iñaki Gabilondo en un estudi de la Cadena SER (Cadena SER)

Iñaki Gabilondo, premi Ítaca UAB per una trajectòria compromesa amb la dignitat humana

1 de desembre de 2023 a les 9:39

Iñaki Gabilondo rebrà aquest 4 de desembre el premi Ítaca 2023, que atorga la UAB, en reconeixement per la seva trajectòria. Abans del lliurament del premi, el periodista basc conversarà amb l’argentí Martín Caparrós, referent del gènere de la crònica que va rebre el mateix guardó l’any 2019.

El lliurament del premi Ítaca a Iñaki Gabilondo es farà en el marc de la XII Jornada de Viatges, Comunicació i Aventura: Camins i Fronteres, que organitzen el proper dilluns, 4 de desembre, el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB i el Màster en Periodisme de Viatges, amb el suport de Fundació Autònoma Solidària. La conversa amb Martín Caparrós i el lliurament del premi es farà a l'aula magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB a partir de les 13.15 hores.

Rosa Maria Calaf, que també va ser guardonada amb el premi Ítaca l’any passat, i José Manuel Pérez Tornero, professor de periodisme de la UAB i expresident de RTVE, lliuraran el guardó a Gabilondo. Aquest guardó és atorgat pel Gabinet de Comunicació i Educació com a reconeixement a una trajectòria periodística compromesa amb la dignitat humana, la diversitat i la igualtat. En edicions anteriors, l'han rebut altres referents del sector com ara Pepa Roma, Jordi Évole o Sebastião Salgado.

Pel que fa a la jornada de Viatges, Comunicació i Aventura, es tracta d’un punt de trobada anual per a tots els amants dels viatges i la comunicació i per als entusiastes del periodisme compromès. Començarà a les 9 h i, a més del lliurament del premi Ítaca, comptarà amb un diàleg sobre Àfrica entre Xavier Aldekoa i Txell Feixas, i un altre entre Gerard Quintana i Marina Romero titulat “L’art: camí o frontera per al periodisme?”, entre d’altres punts.

Cinquanta anys de periodisme

Iñaki Gabilondo es va formar en periodisme a la Universitat de Navarra i, al llarg d'una dilatada trajectòria que va començar als anys seixanta del segle passat, ha estat, entre d'altres, presentador del Telediario i director d'informatius de TVE, director d'Hora 25 i conductor d'Hoy por Hoy a la Cadena SER, presentador de Noticias Cuatro i de multitud de programes informatius a diferents canals de ràdio i televisió, i autor del vídeoblog La Voz de Iñaki, d'El País i la SER. Ha rebut nombrosos reconeixements, com ara diversos premis Ondas, la medalla d'or de l'Acadèmia Espanyola de la Ràdio, els premis Ortega y Gasset, Víctor de la Serna, Tomás y Valiente i Micròfon d'Or, el doctorat honoris causa per diverses universitats espanyoles i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.