Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Infants i joves esdevenen protagonistes a ca n'Oliver
Infants i joves esdevenen protagonistes a ca n'Oliver

Infants i joves esdevenen protagonistes a ca n'Oliver

8 de setembre de 2014 a les 14:09

L'1 de setembre començava el segon torn de les Estades d'Estiu al Museu de ca n'Oliver en el que han participat 25 infants. D'altra banda, alumnat de secundària de diferents instituts de Cerdanyola i Montcada, estudiants d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Escola de Restauració de Béns Mobles participen en noves excavacions al poblat.

El torn de setembre de les Estades d'Estiu ha realitzat activitats al voltant dels oficis antics i de les noves professions. Des de dilluns en què van començar descobrint els oficis més antics al dijous, ja han visitat la Planta de Tecnologia d’Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona, han pogut fer d’arqueòleg i de pagès, han encunyat moneda i han teixit de diferents maneres, entre d’altres activitats. El primer torn es va fer entre el juny i juliol amb una participació de 33 infants.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i la regidora de Cultura, Montserrat Montiel, han visitat les Estades d’Estiu i les excavacions que es fan al Museu i al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.

L’alcaldessa i la regidora han estat amb els infants inscrits a les estades d’estiu al Museu de Ca n’Oliver. El dia 1 de setembre va començar el segon torn de les Estades d’Estiu al Museu que des de fa tres anys s’organitzen i tal i com ha passat en cada edició, les 25 places de cada torn s’han omplert.

Campanya d’excavacions al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

D’altra banda l’alcaldessa i la regidora també han visitat les excavacions que han començat al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver el passat 1 de setembre. Els treballs acabaran cap el 26 de setembre.

En aquesta nova campanya participen estudiants de secundària de diferents instituts de Cerdanyola i Montcada, estudiants d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Escola de Restauració de Bens Mobles. Fins a un total de 21 persones participaran en aquests treballs que contribuiran a la seva formació professional. També hi treballaran arqueòlegs professionals.

S’ha previst continuar treballant en el barri sud del poblat i en els murs de tanca dels segles V i II aC. L’objectiu d’aquesta intervenció arqueològica és, d’una banda, anar completant el traçat urbanístic del poblat i, d’altra, resoldre algunes qüestions que han de permetre ampliar el recorregut de la zona i millorar l’accessibilitat per tal de què hi puguin accedir persones amb la mobilitat reduïda. La zona que s’excava aquest any és l’espai del poblat on es localitzen els habitatges més complexes i més ben conservades.

Galeria d'imatges