Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Iniciativa obre converses amb altres forces per buscar un canvi al govern
Iniciativa obre converses amb altres forces per buscar un canvi al govern

Iniciativa obre converses amb altres forces per buscar un canvi al govern

27 de maig de 2003 a les 0:00

La candidatura d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA) celebrarà aquesta tarda una reunió del secretariat local per debatre els resultats de les eleccions municipals de diumenge i convocar una assemblea d'adherits i simpatitzants. Els responsables d'ICV/EA han anunciat l'obertura d'una roda de converses amb les altres forces polítiques del nou Consistori sobre el nou govern de la ciutat, govern que consideren ha de reflectir "el canvi pel qual ha votat" la ciutadania.

Segons afirma el cap de llista i candidat a l'alcaldia d'ICV/EA, Toni Morral, el resultat de les eleccions municipals indica que els ciutadans volen un canvi i l'increment de vots i regidors de la seva candidatura -que passa de 4 a 7 regidors amb un 24'78 percent dels vots- significa que ICV/EA té la responsabilitat de tirar endavant aquest canvi a l'Ajuntament.

Morral es mostrava ahir -durant l'acte simbòlic fet per Iniciativa a Canaletes de retirada de pancartes i cartells electorals- satisfet per l'entrada al Consistori de Cerdanyola tant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb dos regidors, com de Participació Activa i Social (PAS), amb un, ja que considera que "això enriqueix la vida política" de la ciutat.

El cap de llista ecosocialista manifesta la seva satisfacció per la pèrdua de la majoria absoluta del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ja que suposa "l'inici d''una nova etapa que ha d'estar marcada per la transparència" i la negociació. Morral assegura que els resultats electorals de diumenge mostren "el declivi" del PSC després de 23 al govern municipal i la presència "d'una esquerra plural i emergent" amb aires nous.

Iniciativa obrirà a partir de demà una ronda de reunions amb la resta de formacions polítiques amb representació al Consistori per tractar sobre el futur govern de la ciutat. Avui mateix el secretariat local de la candidatura es reuneix per marcar les línies bàsiques a seguir durant les negociacions amb altres formacions per garantir l'accés a l'alcaldia.