Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Iniciativa portarà el Pla Hidrològic al Ple de Cerdanyola de dijous
Iniciativa portarà el Pla Hidrològic al Ple de Cerdanyola de dijous

Iniciativa portarà el Pla Hidrològic al Ple de Cerdanyola de dijous

28 d'octubre de 2002 a les 0:00

El grup d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) presentarà dos mocions al pròxim Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola: per exigir la retirada del transvasament d'aigua de l'Ebre amb la zona de Barcelona inclosa al Pla Hidrològic Nacional (PHN) i sobre la defensa dels Drets Humans a l'estat mexicà de Chiapas. L'objectiu d'ICV és consensuar al màxim aquestes propostes en la Junta de Portaveus que es farà demà abans de la celebració, dijous, del Ple Municipal.

La moció sobre el PHN exigeix al Govern de la Generalitat la retirada del projecte de connexió de les xarxes d'aigües de les Companyies d'Aigües de Tarrgona -del riu Ebre- i Aigües del Ter-Llobregat, a la zona de Barcelona. Aquestes obres, la gestió de les quals el Govern Central ha cedit a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), comporten el transvasament de 190 hectòmetres cúbics d'aigua  de l'Ebre a la Regió Metropolitana de Barcelona.

La proposta d'ICV passa per "obrir un gran debat nacional que instauri una nova cultura de l'aigua basada en l'estalvi, l'eficiència i la reutilització" de les aigües domèstica, agrícola i industrial. El portaveu municipal d'Iniciativa, Toni Morral, afirma que aquest tram del PHN s'executa "sense que s'hagi fet cap estudi d'impacte ambiental" i parteix de la base que l'àrea de Barcelona necessitarà més aigua si es mantenen els plantejaments urbanístics actuals.

ICV considera necessari que els Ajuntaments de la nostra zona es posicionin sobre aquest transvasament i Morral destaca que és especialment important que es posicioni Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes (PSC), als que acusa de mantenir "una ambigüitat incomprensible".

Des d'Iniciativa conviden a la ciutadania a participar en la manifestació convocada per la plataforma d'entitats contràries al PHN pel dia 24 de novembre a València. Morral destaca que l'objectiu "és pedagògic" ja que es vol explicar "que el PHN no beneficiarà als agricultors com s'està dient, sinó als especuladors urbanístics i als promotors de camps de golf".

D'altra banda, ICV presentarà també al Ple Municipal una moció de suport a les comunitats indígenes de l'estat mexicà de Chiapas i per transmetre al Govern mexicà "la preocupació" existent per la "important onada d'agressions i violència" que estan patint per part del poder polític i militar del país centreamericà.

Morral destaca que aquesta proposta es presenta per iniciativa d'un grup de ciutadans que ha demanat a ICV que la transmeti al Ple de l'Ajuntament.