Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Institucions i entitats de dones destaquen la feina de prevenció de la violència
Institucions i entitats de dones destaquen la feina de prevenció de la violència

Institucions i entitats de dones destaquen la feina de prevenció de la violència

22 de novembre de 2002 a les 0:00

Representants de les associacions El Safareig -que presta també el Servei d'Atenció i Informació a les Dones- i Dones per la Igualtat, de la Policia Local i de delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Cerdanyola destaquen l'existència a la ciutat de recursos per a possibilitar la fugida de la violència domèstica.

Representants de les entitats i les institucions han participat avui a l'informatiu matinal de Cerdanyola Ràdio amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les dones que a la nostra ciutat s'avanaça a la seva realització oficial, que és dilluns. Així, aquesta tarda es realitzarà una taula rodona sobre la violència de gènere al centre parroquial Sant Martí -a partir de les 20 hores- en les que s'analitzarà aquesta xacra social i es presentarà el manifest de rebuig de tota forma de violència de gènere i de crida al diàleg i de reclamació de més recursos per evitar aquest fenomen.

Juan Antonio Campos, coordinador del servei de prevenció de la violència domèstica de la Policia Local, servei que es va posar en marxa al mes d'octubre, indica que 5 agents realitzen una tasca específica per facilitar la denúncia de la violència i la fugida de les víctimes d'aquest fenomen. Així, es realitza una entrevista amb la persona afectada, s'ofereix una atenció especialitzada i es canalitzen els casos a l'assessorament dels serveis socials municipals.

En aquest sentit, Carme Espuña, tècnica de l'àrea Social de l'Ajuntament de Cerdanyola, manifesta que des del Consistori es realitza una atenció en tres fases, amb incidència preventiva i també ens moments de violència incipient i de crisi. Des de l'Ajuntament es potencia la realització de tallers educatius als instituts de secundària, però també s'ofereix orientació i assessorament a les víctimes i s'atorguen recursos econòmics a fi de facilitar no només la fugida de la violència, sinó també la reintegració social de la víctima de maltractaments físics o psíquics.

Una tasca similar es realitza des del Servei d'Atenció i Informació a les Dones que ofereix el grup de dones feministes El Safareig amb conveni amb l'Ajuntament. La consultora del servei Mercè Garreta destaca que tots estem implicats en la violència i que és responsabilitat de tots acabar amb ella i remarca l'oferiment d'informació a les víctimes, de prevenció amb especial atenció als més joves i de formació professionals.

Per la seva banda, des de l'associació Dones per la Igualtat, Patrícia Castrana manifesta la necessitat d'oferir suport emocional a les víctimes amb un telèfon d'atenció de 24 hores, el 660 63 58 06.

Les entitats de Cerdanyola participaran també a la concentració unitària del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones que es farà dilluns a les 20 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.